Kick Your Heart és a folk

A kelta népzene és a rock fonódik össze ebben az eklektikus zenei formációba, melyről első körben azt gondolnánk két nagyon különböző stílus. Ugyanakkor zene ennél jobb és élvezhetőbb aligha lehetne.

A különleges hangzásvilág mégis valami egészen otthonosat idéz és mégis valami egészen különlegest, hiszen valljuk be, kevés zenekar vállalkozik ennek a nem mindennapi zenei egyvelegnek a kiegyensúlyozására.

A Kick Your Heart 2009-ben alakult zenekar és kétségtelenül hűek nevükhöz. Kaposvári banda révén eleinte rockfeldolgozásokat játszottak és bár a zenekar az évek alatt többször is metamorfózison esett át, Tamasóczki Bence aztán tovább vitte a nevet és zenei projektté alakította azt.

Izgalmakban nincs hiány a srácok életútját illetően, de valójában az lenne a fura, ha egy folk metál zenekar mindennapjai unalmasan telnének. A távolság sem probléma a zenekar számára, hiszen a külföldi énekesnőkkel való együttműködés sem okoz számukra problémát.

A srácok akusztikus-elektromos zenéje által nemcsak Skócia elevenedik meg, merítenek még az izlandi kultúrából, ezzel együtt pedig a viking motívumokból és hitvilágból is, továbbá előre megkomponált dallamok és improvizációk színesítik a zenei repetoárt. Erre is reflektál Nordic Saga elnevezésű demóalbumuk.

Ha ma valami zenei kalandra vágynál, ne hagyd ki a velük való beszélgetést sem és hallgass bele ebbe az igazán különleges zenei csemegébe!

A Fáklya Rádióban elhangzott beszélgetést teljes egészében meghallgathatod vagy letöltheted ide kattintva!

Látogass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a Fáklya Rádió elképesztően sajátos életét és nyomj nekünk egy like-ot, ha elnyerte a tetszésed!

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben