Kick Your Heart és a folk

A kelta n√©pzene √©s a rock fon√≥dik √∂ssze ebben az eklektikus zenei form√°ci√≥ba, melyrŇĎl elsŇĎ k√∂rben azt gondoln√°nk k√©t nagyon k√ľl√∂nb√∂zŇĎ st√≠lus. Ugyanakkor zene enn√©l jobb √©s √©lvezhetŇĎbb aligha lehetne.

A k√ľl√∂nleges hangz√°svil√°g m√©gis valami eg√©szen otthonosat id√©z √©s m√©gis valami eg√©szen k√ľl√∂nlegest, hiszen valljuk be, kev√©s zenekar v√°llalkozik ennek a nem mindennapi zenei egyvelegnek a kiegyens√ļlyoz√°s√°ra.

A Kick Your Heart 2009-ben alakult zenekar √©s k√©ts√©gtelen√ľl hŇĪek nev√ľkh√∂z. Kaposv√°ri banda r√©v√©n eleinte rockfeldolgoz√°sokat j√°tszottak √©s b√°r a zenekar az √©vek alatt t√∂bbsz√∂r is metamorf√≥zison esett √°t, Tamas√≥czki Bence azt√°n tov√°bb vitte a nevet √©s zenei projektt√© alak√≠totta azt.

Izgalmakban nincs hi√°ny a sr√°cok √©let√ļtj√°t illetŇĎen, de val√≥j√°ban az lenne a fura, ha egy folk met√°l zenekar mindennapjai unalmasan teln√©nek. A t√°vols√°g sem probl√©ma a zenekar sz√°m√°ra, hiszen a k√ľlf√∂ldi √©nekesnŇĎkkel val√≥ egy√ľttmŇĪk√∂d√©s sem okoz sz√°mukra probl√©m√°t.

A sr√°cok akusztikus-elektromos zen√©je √°ltal nemcsak Sk√≥cia elevenedik meg, mer√≠tenek m√©g az izlandi kult√ļr√°b√≥l, ezzel egy√ľtt pedig a viking mot√≠vumokb√≥l √©s hitvil√°gb√≥l is, tov√°bb√° elŇĎre megkompon√°lt dallamok √©s improviz√°ci√≥k sz√≠nes√≠tik a zenei repeto√°rt. Erre is reflekt√°l Nordic Saga elnevez√©sŇĪ dem√≥albumuk.

Ha ma valami zenei kalandra v√°gyn√°l, ne hagyd ki a vel√ľk val√≥ besz√©lget√©st sem √©s hallgass bele ebbe az igaz√°n k√ľl√∂nleges zenei csemeg√©be!

A F√°klya R√°di√≥ban elhangzott besz√©lget√©st teljes eg√©sz√©ben meghallgathatod vagy let√∂ltheted ide kattintva!

L√°togass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a F√°klya R√°di√≥ elk√©pesztŇĎen saj√°tos √©let√©t √©s nyomj nek√ľnk egy like-ot, ha elnyerte a tetsz√©sed!

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Fel√ľgyeleti szerv: Nemzeti M√©dia- √©s H√≠rk√∂zl√©si Hat√≥s√°g,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben