A XIII. Gerjeni Duna-Rock kétség kívül az év fesztiválja volt

Felbőgtek a motorok, verejtékeztek a homlokok, reszeltek a gitárok és a jobbnál jobb ételekből és a frissítő italokból sem volt hiány. Bár a Duna-Rocknak ez mindig is védjegye volt, ebben az évben mégis várakozáson felül hozta össze a tömeget a Tolna megyei Gerjen. A jelenlévők szemmel láthatóan forrtak össze egy egész családdá és a hőmérséklet mellett a hangulat is a tetőfokára hágott.

Az elmúlt években kialakult speciális helyzet vagy nem tette lehetővé vagy csak részben és korlátozott létszámban, hogy szabadtéri, élőzenei rendezvényen tombolhassák ki magukat az emberek. Most azonban megtört a jég és soha nem látott létszámban képviseltette magát a Duna-Rock Motoros Találkozón a rock zenét kedvelő közönség.

A szervezők – mint minden évben – most is jelentős mértékben odatették magukat és olyan színvonalas zenei programot raktak össze, amely sok esetben csak a nagy fesztiválokon jelennek meg. Éppen ezért kijelenthetjük, hogy a Duna-Rock életének első tizenhárom évére visszatekintve folyamatos fejlődésben, mozgásban van és már kinőtte magát egy elismert országos rendezvénnyé. Ennek hírét nemcsak a motorosok és a fesztiválozók viszik tovább, de a Fáklya Rádió stábja is.

A felhozatal igen erős volt, a Depresszió, a Road, a Rómeó Vérzik és tizenhat másik zseniális banda mellett a Hooligans is színpadra lépett, amelyre eddig ugyan nem volt példa, de remek választás volt, hiszen a nagyszínpad előtt egy tűt sem lehetett leejteni koncertjük alatt. Talán még azt is kijelenthetjük, hogy a zenekar visszament egy kicsit a gyökereihez és a kötelező dalok eljátszása után szívből nyomták a húzós rock and rollt. Egy velük készült interjúban (amelyet hamarosan közzé teszünk) még az is kiderül, hogy ezt a vonalat képviselik majd hamarosan megjelenő lemezükön is. (szerk. megj: Rock Isten! Köszönjük, hogy zúzhatunk!)

A zenei programok mellett a szervezők érdekfeszítő motoros show-val is készültek, ugyanis részesei lehettünk egy street fighter bemutatónak, egy hangerőmérőnek és egy grandiózus motoros felvonulásnak is. Itt emelnénk ki a rendezvény hangját is Pityeszt, aki színpadról-színpadra rohangálva kalauzolta a fesztiválozókat programról koncertre és fordítva, majd a Fáklya Rádióval együttműködve egy nyereményjátékot is hirdetett a helyszínen, amelynek aktív résztvevői közül ki is sorsoltuk a boldog szerencsést, aki Fáklyás relikviákkal lett gazdagabb.

Az időjárás pedig túlságosan is a fesztivál mellett volt, ugyanis helyenként a 42 Celsiust is megütötte a hőmérő higanyszála, amit azért érthető módon sokan nehezen viseltek. A legbátrabbak így egy hosszabb séta után megmártóztak a Duna vízében és ott kerestek menedéket, bár azért a délutáni koncertek alatt is volt olyan fesztiválarc, aki permetezővel hűsítette barátságosan a tömeget, ami igencsak nagy sikert aratott.

A fesztivál területén felsorakozó motorok szépségénél csak a résztvevők tudták emelni az érzelmi színvonalat, hiszen ennyi kedves és segítőkész embert csak itt láttunk ezen a rendezvényen, idén ez pedig hatványozottan volt igaz. Családok kisgyerekkel, különleges emberek az ország minden szegletéből, művészek, díszpolgárok és olyan tevékenységekben működők, amelyekről talán még nem is hallottunk. Idén is újabb barátságok születtek és olyan maradandó pozitív élmények, amelyek örökre velünk élnek. Jövőre reméljük, hogy veled is találkozunk, mert egy biztos: Gerjenben egyek voltunk!

Tekintsétek meg a fesztiválról készített összefoglaló videónkat és Hajrá Gerjen! Hej! Hej! Hej!

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben