Magyar rocklegenda: Varga Miklós

Varga Miklós érkezett a Vén Európából a fiatal Fáklya Rádió stúdiójába, ahol többek között az érintett dal történetét is megismerhettük.

Egy újabb magyar rocklegenda tette tiszteletét a Fáklya Rádió stúdiójában és mesélt nekünk múltról és jelenről, na meg többek között arról, hogyan vált az Európából a kontinens pop-rockzenei indulója, ami aztán számos-számtalan feldolgozást is megért.

Mint megtudtuk, Varga Miklós, aki ténylegesen a rocklegendák közé írta be magát, előbb geológus, majd pedig kereskedelmi üzemgazdász végzettséget szerzett. Zenei szakmai pályája mégis majdnem 30 éven keresztül volt aktív és termékeny, 1975-től 2003-ig számos zenekarban megfordult és közreműködött.

1990 és 2006 között 9 szólólemeze jelent meg és mi sem mutathatná jobban sokszínűségét, minthogy színházi előadásokban, színházi szerepekben is nemcsakhogy kipróbálta magát, hanem bizonyította is rátermettségét. Az átütő sikert mégis az 1983-ban íródott Európa hozta el, mely csak 1985-ben került a nagyközönség elé és kezdte meg hódító útját Európa-szerte.

A Fáklya Rádióban elhangzott beszélgetést teljes egészében meghallgathatod vagy letöltheted ide kattintva!

Látogass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a Fáklya Rádió elképesztően sajátos életét és nyomj nekünk egy like-ot, ha elnyerte a tetszésed!

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben