Hanyas MegaHertzen vagyunk?

Egy sokat megjárt zenekar, aki kitaposta magának az utat, a hol könnyebb, hol nehezebb zenei ösvényen és valljuk be: teljesen megérte.

2014-ben kezdett k√∂rvonalaz√≥dni a zenekar alap√≠t√°s√°nak gondolata, mely csup√°n egy √©v m√ļlva, 2015-ben √©rett be. Az alapkoncepci√≥ a csak saj√°t √©s csak magyar nyelvŇĪ sz√°mok felett lebegett, mindezt a lehetŇĎ legnagyobb szabads√°ggal, zenei hat√°rok n√©lk√ľl, ahol minden zenekari poszt, minden hangszer egyenlŇĎ √©s ahol  az akusztikus zenei r√©szek mellett megf√©r a thrash, a hardcore √©s a dallamos rock.

2015-ben azt√°n csillant a rem√©ny a form√°ci√≥ megalak√≠t√°s√°ra, r√°ad√°sul nem is egy esetben: a zenekar kezdett √∂ssze√°llni, minden az elk√©pzel√©sek ment√©n alakult. √Āprilis 10-√©n, a L√©g√≥ Club-ban adt√°k legelsŇĎ koncertj√ľket olyan zenekarok t√°rsas√°g√°ban, mint az Invader, a Kerecsen √©s a Vasmag, a fell√©p√©sek pedig egym√°s ut√°n k√∂vetkeztek: Git√°rPont, RockLyuk, Stringers, S8, Route66, Borg√∂d√∂r, BigBike, Legenda, Lord.

A k√∂vetkezŇĎ √©vek azt√°n rendre az √ļtkeres√©srŇĎl sz√≥ltak, nem volt megalkuv√°s: addig instrument√°lisan j√°tszanak, am√≠g nem tal√°lj√°k meg az √©nekes√ľket, melyre eg√©szen 2019-ig v√°rtak √©s egy h√∂lgy szem√©ly√©ben testes√ľlt meg, √ļj fel√°ll√°suk, - ennek meg√ľnnepl√©sek√©nt -, majdhogynem r√∂gt√∂n sz√≠npadra is √°llt, hogy azt√°n bevegy√©k magukat a st√ļdi√≥ba √©s addig elŇĎ se j√∂jjenek onnan, m√≠g lemez a kez√ľkben nem t√©rnek vissza

"Az emberi t√©nyezŇĎ" 7 sz√°mos lemez 2020 elej√©n j√∂tt ki megmutatva, hogy v√©rrel, ver√≠t√©kkel √©s ekkora kitart√°ssal itt a bizony√≠t√©ka annak, hogy meg√©ri ezt csin√°lni!

A F√°klya R√°di√≥ban elhangzott besz√©lget√©st teljes eg√©sz√©ben meghallgathatod vagy let√∂ltheted ide kattintva!

L√°togass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a F√°klya R√°di√≥ elk√©pesztŇĎen saj√°tos √©let√©t √©s nyomj nek√ľnk egy like-ot, ha elnyerte a tetsz√©sed!

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Fel√ľgyeleti szerv: Nemzeti M√©dia- √©s H√≠rk√∂zl√©si Hat√≥s√°g,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben