Két zsebre való nevetés

Elmondhatjuk, hogy korra, nemre, könyvekhez való viszonyra való tekintet nélkül manapság mindenkire ráférne egy, de inkább dupla adag szívből jövő nevetés. A POKET Zsebkönyvek és a Móra Kiadó közös együttműködése folytatásaként tavasszal kísérletet tesz arra, hogy ezt az adag nevetést becsempéssze minden könyvbarát zsebébe.

Márciusban, a szerző születésének 100. évfordulójának hónapjában került az automatákba Romhányi József Szamárfül című verseskötete, mely ma ugyanolyan friss és aktuális, mint volt közel 40 évvel ezelőtti első megjelenésekor.

A nyelvi zsenialitásáról és felejthetetlen rajzfilmjeiről ismert költő, műfordító páratlanul humoros állatversei nélkül nincs a mai napig szavalóverseny, amin ezek az alkotások továbbra is szinte mindig dobogós helyezésig repítik a versenyzőt. A Szamárfül rövid rímes versei mint nyelvi giffek villognak a kötetben. Állatmesékbe burkolt emberi történetek ezek, amik egyszerre viccesek, abszurdak és élvezhetők minden generációnak.

Felnőtteknek: „Arra jutottam, hogy gyakorlatilag fura, hogy gyerekkoromban ez a könyv nekem nem volt meg, és még csak nem is rémlenek a versek belőle. Imádtam! A legyesen elmorzsoltam bizony pár könnycseppet is.” És gyerekeknek is: „Ha ezt a szöveget fiatalon megeszed, felnőttként tán Esterházyt is megveszed, az életed meg jobbá teszed.”

A kötet bevételéből a POKET az Odry Árpád Színészotthont támogatja.

Április hónapban újabb ikonikus dátum, Janikovszky Éva születésének 95. évfordulója ad apropót arra, hogy egyik legkedveltebb könyve, az Égigérő fű, pontosan egy időben az idei szép zöld gyep kivirulásával, megjelenhessen a POKET automatákban is. Bízunk benne, hogy sokak gyerekkori kedvence a mai fiataloknak is tetszeni fog, és ők is szívükbe zárják Poldi bácsit, Misut és a Paripa utca 4. összes lakóját.

A kötet bevételéből a POKET a Tiszai Pet Kupát támogatja.

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben