Kik vagyunk és mit jelent a Fáklya lángja?

Kíváncsi vagy, mi a Fáklya Rádió, mitől lángol, kik vagyunk mi és miért csináljuk, amit csinálunk? Cikkünkből mindent megtudhatsz, de ha maradt még kérdésed, akkor írj nekünk bátran!

Mi a Fáklya Rádió?

A Fáklya Rádió neve a mi fejünkből pattant ki, mert a tűz a rock&roll életérzésben azért jócskán benne van, és a stábbulikon – ha van rá lehetőségünk – szívesen rakunk a szabad ég alatt tüzet, és azon készítünk ételt a barátokkal. A tűz egy gyönyörű spirituális szimbólum is: jelképezi a pusztulást és megújulást, valami új teremtését, ezenkívül rendkívül alkalmas a hírek, információk továbbítására mint csatorna. A tűz képes világítani is, ami azt jelenti, hogy kissé elkülönül a környezetétől, valami mást, valami újat szeretne mutatni, amit eddig nem láttunk.

Mi a Fáklya lángja?

A Fáklya lángja a rádiónkhoz hasonlóan kissé más, mint a környezete, így kitűnik onnan. A Fáklya a Szabadság: maga tűz, a láng, az elemek tánca, a pusztulás és teremtés tüze. A Fáklya lángja – mint az ókorban a hírvivőknél és az olimpiai láng hordásánál – hivatott zászlója alatt egybegyűjteni értékeinket, és ezeket vinni tovább, és világít nekünk és a hallgatóinknak a sötétben.

Mik az értékeink, amiket a Fáklyával viszünk tovább?

Öröm, lazaság, szeretet, barátok, család a szívünkben. Igen, ez a rádiós bulikon is megjelenik, de a munka közben is ez motivál minket. Amikor színpadot építünk, vagy az ezredik cikket írjuk, vagy a milliomodik telefonhívást bonylítjuk, mindig ezeket a képeket látjuk a szemünk előtt. Fontos nekünk a művészet (hiszen mi is zenészek, írók, művészek vagyunk), az élő hangszereken játszott zene különleges érzése: egy igazi gitárt kézbe venni és a hangját hallatni vagy hallgatni annyira felemelő! Szívügyünk a hazai kultúra népszerűsítése és egyéb lokálpatrióta törekvések: hazai termelők, hazai vállalkozások támogatása, hiszen mi magunk is azok vagyunk. Hiszünk a minőségi beszélgetésekben, hiszünk a közösség támogató erejében és hiszünk abban, hogy ezek mind értékek. És persze van milliárd tervünk, amelyeket szeretnénk tovább álmodni és megvalósítani!

Kik vagyunk mi?

A társaság nagyon vegyes: rockzenészek, rockzenét hallgató férfiak és nők mellett van informatikus, újságíró, spirituális érdeklődésű paleoasztronautikával foglalkozó kutató, szakács, tanuló, buddhista szemléletű műsorvezető is köztünk; apák, gyerekek, nagynénik, barátok és természetesen a családtagjaink, akik a hátországot biztosítják nekünk. Hétköznapi emberek vagyunk, akik nagyon nagyot álmodtak és most megvalósítják, formába öntik az elképzeléseiket.

Mi a küldetésünk?

Egy olyan helyet hoztunk létre, ahova öröm bejönni és öröm dolgozni, és most az a célunk, hogy minél többen főállásban munkálkodhassunk itt. Szükségünk lesz néhány szerkesztőre, íróra, szervezőre, kapcsolattartóra, műsorvezetőre, operatőrre, hangtechnikusra, vágóra, rendezőre, és természetesen kreatív szakemberre, akik segítenek az ötleteinket valóban innovatív alapokra helyezni – és később még sok-sok más kolléga is csatlakozhat hozzánk.

Miért tartsatok velünk?

Minőségi szórakozást szeretnénk biztosítani a zene, kultúra, spiritualitás, életmód és gasztronómia iránt érdeklődő valódi, hús-vér embereknek. A kommunikáció mindig többoldalú: észrevételeidet örömmel fogadjuk, és lehetőségeinkhez és képességeinkhez mérten figyelembe vesszük. Ha szeretnél érdekes cikkeket olvasni, izgalmas podcasteket követni, szórakoztató videókat nézni vagy egyszerűen csak jó muzsikát hallgatni, tarts velünk és vigyük együtt a Fáklya lángját!

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben