Progresszív est a Tompox-szal

Egy egészen nem mindennapi felállás, a sokszor emlegetett színfolt helyett, ők már csaknem 12 éve új színt hoznak a zenei mindennapokba. A Tompox zenekar járt nálunk.

2008 októberében alakult a zenekar Pócs Tamás, a Solaris basszusgitárosának ötlete révén. A Solarishoz fűződő kapcsolat miatt a zenekar eredetileg a Solaris Tribute Band nevet viselte, majd az alapító nevéből nyerte el mostani formáját.

2012-ben adták ki első lemezüket, a Magyar Eklektikát, majd 2016-ban a másodikat, a Nap sötét oldalát. A harmadik 2019-ben jelent meg, Reinkarnáció címmel és egy új állandó taggal a zenekar ugyanebben az évben nyerte el mostani felállását is. Így lett a Tompox egy billentyűs-fafúvós-vokálos-gitáros és persze ütőhangszerekkel duplán támogatott, világzenével szépen tűzdelt progrock.

A bárhol felismerhető, sajátos CD-borítónál már csak a zenéjük lehetne jellegzetesebb, melybe alkalomadtán az Eddából jól ismert Alapi István is becsatlakozik pengetni. Az eleinte King Crimson és Solaris számok és a Solaris stílusra jellemző hangzásvilág az évek alatt aztán saját szerzeményekkel és egy másik perspektívával is gazdagította a zenekart, így alkotva egyedit és eklektikusat a zenei piacon.

Ebben a színtisztán instrumentális műfajban pedig, a belefektetett energia, a zenekar létszáma és az a fejlődési görbe, amit együtt bejártak, mind azt bizonyítja, hogy a Tompox évek múlva is a színpadon lesz, ha törik, ha szakad.

A Fáklya Rádióban elhangzott beszélgetést teljes egészében meghallgathatod vagy letöltheted ide kattintva!

Látogass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a Fáklya Rádió elképesztően sajátos életét és nyomj nekünk egy like-ot, ha elnyerte a tetszésed!

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben