RnR az élet a Rómeó Vérzikkel

A Rómeó Vérzik zenekart talán senkinek sem kell bemutatnunk, de azért elárulunk róluk nem kevés fontos infót, hogy jobban megismerhessük őket.

Alapvetően egy somorjai zenekarról van szó és egy 1995-ös indulásról, na meg két testvérről, akik az ez év nyarán elkezdtek dalokat írni, hogy rá egy évre 1996-ban megjelenjen 6 számos demókazettájuk.

Korai időszakukban mély nyomot hagyott a Motörhead, a Tankcsapda és a Sex Action egy korai stílusának hatása, a dirty rock&roll nyomát pedig nem kellett bottal ütni, ott volt az minden hangban. Stabil koncertközönségük olyan zenekarok előzenekaraként alakult ki, mint a Tankcsapda, a Sing Sing, a Beatrice, a Sziámi és a Fahrenheit. És még nem értük el a 2000-es éveket, de kiadták első nagylemezüket is, Kettőre indulunk címmel.

Az együttes kezdeti hangzásvilága először 2004-ben vett fordulatot, amikor a metálosabb irányba mozdultak el, ezt követően megannyi koncert után az Egyesült Királyságba is adtak koncertet, nem kevesebb, mint három alkalommal, hogy hazatérve a Pokolgép, a Leander, a Junkies, és a Bloody Roots meghívottjaként a saját turnéjuk mellett járják az országot.

Az évek alatt a hol három, hol négytagú zenekar végérvényesen beírta magát a zenei történelembe azzal, hogy a Tankcsapda vendégeként 2019-ben Los Angelesben a Whisky a Go Go bárban játszhattak.

Legújabb lemezük címe aligha lehetne aktuálisabb, mint valaha, ősszel jelent meg Szűk a tér címmel. No Future daluk a Fáklya Rádióban debütált először!

A Fáklya Rádióban elhangzott beszélgetést teljes egészében meghallgathatod vagy letöltheted ide kattintva!

Látogass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a Fáklya Rádió elképesztően sajátos életét és nyomj nekünk egy like-ot, ha elnyerte a tetszésed!

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben