Táncoltunk a Fekete LakkcipŐKkel

A "magyarországi Rock&Roll megteremtője és elindítója”, a „Magyar Rock&Roll Király” címet viselő Komár László volt a beszélgetés tárgya, na meg persze az őt és szellemiségét idéző emlékzenekar, a Fekete LakkcipŐK.

Unos-untig ismételt kérdés, hogy miért éppen ezt a nevet választották, de a válasz ennél egyértelműbb már aligha lehetne: kellett egy olyan név, amely pillanatok alatt megidézi Komár Laci munkásságát, nem is volt hát kérdés, hogy az a dal lesz az, amellyel végigaratta az országot és amelyről, valljuk be, tényleg mindenkinek Komár Laci jut eszébe.

Az együttes ötlete 2013-ban jött, de 2014-ig vártak az első próbával, hogy aztán egy többek között Komár-dalokat is megpendítő próba alkalmával derüljön fény a nyilvánvalóra: ebből emlékzenekar kell, hogy legyen! 

A zenekar képviseletében Gellérfi Gyula és Christov Csaba volt a Fáklya Rádió vendége, akik arról is meséltek többek között, hogy ők még abban a szerencsében részesültek, hogy már akkor is játszhatták a rocklegenda számait, amikor ő még köztünk volt, ráadásul nem egy zenekari tag próbálhatta ki magát, közös zenekarban és zenélésben Komár Lászlóval.

A saját, önálló négy szám mellett repetoárjuk Komár László egész életművét öleli fel, teremtve ezzel nosztalgiát, mégis valami ismerős dallamokban és hangzásban visszaköszönő emlékezést.

Éppen ezért nem is titkolt szándékuk, hogy munkásságukkal, zenéjükkel azokat a hangulatokat, érzéseket szeretnék megidézni és felszínre hozni, melyet a rocklegenda valósított meg koncertjei alkalmával és hogy az élmény is teljes és maradéktalan legyen, mind hangszereléssel, mind pedig hangszínnel igyekeznek hozzátenni a nosztalgikus zenei éményhez.

A Fáklya Rádióban elhangzott beszélgetést teljes egészében meghallgathatod vagy letöltheted ide kattintva!

Látogass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a Fáklya Rádió elképesztően sajátos életét és nyomj nekünk egy like-ot, ha elnyerte a tetszésed!

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben