15 legfurcsább UFO észlelés, amelyek még mindig vita tárgyát képezik

Amikor a földönkívüli életről és a világűrből származókkal való kapcsolatfelvételről van szó, mindenkinek megvan a saját véleménye. Egyesek úgy gondolják, hogy ez az egész csak átverés, míg mások egyértelmű bizonyítékokkal állnak elő a saját bőrükön tapasztalt történeteikben.

Betty és Barney Hill

Ez a történet épp annyira lerágott csont, mint a Roswell-incidens vagy éppen Travis Walton esete, azonban olykor mégis érdemes elővenni, hisz még mindig vannak olyanok, akik csak most hallanak róla először. Betty és Barney Hill sztorija talán a történelem egyik leghíresebb ufó elrablási esete, amelyet dióhéjban így tudnánk elmesélni: A házaspár éppen haza felé tartott New Hampshire autóútján éjszaka, amikor egy erős fény követni kezdte őket, azonban rögtön a következő kép amire emlékeznek az, hogy már nappal van és a házuk nappalijában állnak piszkos és szakadt ruhában. Karóráik megálltak és rögtön tudták, hogy itt valami nagyon nincsen rendben, ezért azonnal felkerestek egy pszichiátert, aki a regressziós hipnózist alkalmazott rajtuk és kiderült, hogy idegenek rabolták el a házaspárt. Részletesen beszámoltak a hipnózis alatt a történtekről és a kiesett idő minden egyes részletét sikerült feltárniuk, amely nem éppen volt kellemes. Ugyanis az idegen űrhajó fedélzetén nemcsak megvizsgálták őket, de szexuális beavatkozásokat is ejtettek rajtuk. Az esetet a Project Blue Book is vizsgálta, amely egy mára már feloldott, azonban ez idáig is magyarázatra váró UFO-titok.

Barbara Lamb és a gyíkember

Egy Barbara Lamb nevű pszichoterapeuta, aki gabonaköröket figyelt meg, azt állította, hogy egy napon egy hüllő figura jelent meg a házában. Magas volt és átható sárga szemei voltak. Barbara egyenesen ódzkodott a hüllőktől és a kígyóktól, ez a lény azonban kifejezetten barátságosnak tűnt számára, ezért kinyújtotta felé a kezét, hogy megérintse, de ekkor a gyíkember olyan hirtelen tűnt el, mint ahogy megjelent.

A zimbabwei gyerekek és a világvége

1994 szeptemberében állítólag több UFO lebegett egy iskola közelében a zimbabwei Ruwa városa felett. A gyerekek, akik megfigyelték ezeket az UFO-kat, megrémültek, amikor arra kérték őket, hogy magyarázzák el mi történt. Arról számoltak be, hogy nagy fejű, orr nélküli, száj nélküli és hosszú fekete hajú lényekkel találkoztak, akik sötét ruhában voltak és telepatikusan kommunikáltak velük.

Azt hiszem, valamiről olyasmiről van szó, ami meg fog történni. Talán eljön a világvége. Mert azt mondták nekünk, hogy eljön. És ezt hallottam a fejemben, ahogyan a nagy szemeivel rám nézett – mondta egy kislány.

A Rendlesham incidens

A „brit Roswell” néven is ismert Rendlesham incidens is az egyik leghíresebb UFO-jelentések közé sorolandó. Megtörténte szerint 1980. decemberében amerikai katonák arról számoltak be, hogy egy idegen repülőgépet láttak áthaladni az erdőn, ami le is szállt a fák közé. Amikor elmentek megnézni, hogy kiderítsék mi az, már akkor biztosak voltak benne, hogy nem földi technológiával találkoznak. Ahogy a jármű közelébe mentek, hogy alaposabban szemügyre vegyék, észrevették, hogy hieroglifa szerű írások vannak körbe rajzolva a járművön. A történet nagyon ködös, mert a katonák jelentéseit megsemmisítették felsőbb utasításra és az egész sztorit titkolózás övezte. Még a hivatalosan kiadott jelentés is azt az információt tartalmazta, hogy egy katonai kísérlet volt ez a britek részéről arra vonatkozóan, hogy egy ilyen jelenségre hogyan reagálnak az amerikaiak. A háttérben azonban mindenki tudta, hogy itt nem erről van szó és a fedősztori is igen gyengének mutatkozott, majd negyven évvel később az esetet megélt szemtanúk is nyilatkoztak, akiknek elmondása már inkább közelebb visz minket a valósághoz. Megszólalt Vince Thurkettle helyi favágó, aki egyébként semmit nem látott, de öltönyös emberek azért felkeresték igen furcsa kérdésekkel, aminek következtében önszántából ment az eset után, hisz ő is tudta, hogy itt valami nem stimmel. Bill Briggs vadőr égési nyomokat talált a fákon. Charles Halt alezredes, akkor azon az éjszakán szolgálatban volt, pedig állítja, hogy látta az UFO-t. John Burroughs az USAF katonája, ki megérintette a szerkezetet részletesen beszél az esetről és Brenda Buttler azóta is nyomoz az ügyben, de ő sem tud semmit sem mondani, amíg az erről szóló akták nagy része titkosítás alatt van. Szóval mi történhetett a rendlesham-i erdőben 1980 decemberében?

Az O'Hare nemzetközi repülőtér csészealja

2006. november 7-én a United 446-os járata éppen indulni készült a chicagói O'Hare nemzetközi repülőtérről, amikor a United Airlines egy tucat alkalmazottja egy furcsa fémből készült járművet vett észre a kapu fölött. Az alkalmazottak arról számoltak be, hogy néhány percig a levegőben lebegett, majd olyan sebességgel, amelyet még sosem láttak, kilőtt a felhők közé és eltűnt. A legfurcsább rész mégis az a történetben, hogy hiába a sok szemtanú és hiába az a tény, hogy az UFO nem volt látható a repülőtér radarján, az FAA minden lehetséges magyarázatot elutasított és a jelenséget egyszerűen „időjárási jelenségnek” minősítette.

A Melbourne 350

Az ausztráliai melbourne-i Westall High School több mint 300 diákjának és tanárának hihetetlen látványban volt része 1966. április 6-án. Mindannyian hitetlenkedve néztek öt repülőgépre, amelyek megpróbáltak sarokba szorítani és elfogni egy UFO-t az égen. Ez így ment egy darabig, mielőtt az UFO hirtelen eltűnt a szemek elől. A hírek szerint az iskola igazgatója és az ilyenkor szokásos módon megjelenő fekete öltönyös férfiak azt mondták a diákoknak és a tanároknak is, hogy soha nem beszélhetnek erről az esetről senkinek sem.

Robert Matthews és a hiányzó idő

Egy Robert Matthews nevű repülős leszállt egy buszról 1966-ban Cape Codban, Massachusetts államban, hogy jelentkezzen első szolgálati körútjára. Matthews furcsa fényeket látott megjelenni azon az elhagyatott területen, ahol a buszsofőr felszólította, hogy hívja fel a bázist és várja meg, amíg egy teherautó felveszi és elviszi őt. Így is tett, azonban hosszú idejű várakozás után újra telefonált, amikor is a telefont felvevő személy elmondta, hogy a teherautó öt perccel azután, hogy leszállt a buszról megérkezett érte, de a sofőr nem találta Matthewst sehol. Valójában egy óra választotta el a két telefonhívást. Ezt a jelenséget „hiányzó időnek” nevezik, és általában az idegenek elrablásának eseteivel hozzák összefüggésbe, de Matthews esetét csak városi legendának gondolják a mai elbeszélések.

A Broad Haven Általános Iskola rajzai

A BBC jelentése szerint 1977-ben egy csoport iskolás gyerek a Broad Haven Általános Iskolából azt állította, hogy látott egy UFO-t a játszóterük közelében. Az iskola tanárai nem hittek nekik, de amikor a gyerekeket elválasztották egymástól, és megkérték, hogy készítsenek képeket az élményről, mindannyian ugyanazt a repülő csészealjat rajzolták le.

Frederick Valentich eltűnése

A News.com.au szerint Frederick Valentich ausztrál pilóta a Bass-szoros felett repült, amikor olyasmivel találkozott, amit nem tudott azonosítani. Rádióján értesítette a légiirányítást, hogy egy olyan furcsa hajó keringett körülötte, amilyenhez hasonlót még soha nem látott. „Lebeg, és nem repülőgép” – ezek voltak az utolsó szavak, amelyeket Valentich mondott, mielőtt ő és gépe örökre eltűnt. És természetesen nem ez az egyetlen UFO-észlelés, amelyet senki sem tud megmagyarázni.

Fred Crisman és Harold Dahl

1947-ben Harold Dahl kint volt a Puget Soundon fiával és kutyájával. A History.com beszámolt arról, hogy Dahl hat furcsa repülőgépet látott a fejük felett, amelyek közül az egyik a becslések szerint 1500 láb magasról zuhant az égből a vízbe. A szanaszét repkedő fémtörmelékek megsértették a fiát és megölték a kutyáját. Dahl elmondta munkahelyi felettesének Fred Crismannak, hogy mi történt, aki ki is ment a helyszínre, hogy a saját szemével lássa a balesetet. Nem sokkal ezután egy fekete öltönyös férfi állítólag elment Dahlhoz, és figyelmeztette őt, hogy ne beszéljen többet erről az esetről...

A washingtoni mulatság

1952-ben hét azonosítatlan repülő tárgy közelítette meg a Pentagon légterét, amelyet a légvédelmi radarokon is észleltek. Azonnal repülőgépeket küldtek az objektumok után, de amikor az amerikai repülőgépek megközelítették az UFO-kat, a hét tárgy eltűnt a radarról és a pilóták szemei elől is. Amikor a repülőgépek leszálltak, a tárgyak ismét visszatértek a radar képernyőjére. Harry S. Truman elnököt értesítették, a légierő hírszerzési főigazgatója, Sanford pedig sajtótájékoztatót tartott arról, hogy vannak jelentések hiteles megfigyelők által viszonylag hihetetlen dolgokról és ezeket az ügyeket megpróbálják megoldani.

A Japan Airlines 1628-as járata

2001-ben az FAA volt tisztviselője, John Callahan azt mondta magas rangú tisztviselőknek egy konferencián, hogy 1986-ban a Japan Airlines 1628-as járata Párizsból Tokióba tartott, amikor a személyzet tagjai több UFO-t észleltek. Egy televíziós dokumentumfilmben az American Heroes Channel pedig arról számolt be, hogy a JAL legénysége több UFO-t is látott az eset alatt, mégpedig közülük egy négyszer akkora volt, mint az utasszállító. Kényszerleszállást hajtottak végre az alaszkai Anchorage-ban, ahol a földi személyzet is megerősítette az észlelést.

A Muscarello Exeter incidens

1965-ben történt a New Hampshire állambeli Exeterben, amikor egy Norman Muscarello nevű stoppos öt furcsa piros villogó fényt látott az erdőben. Ahogy a WMUR tévéállomás elmesélte, a fényforrás hirtelen ijesztő sebességgel közeledett felé, Muscarello pedig gyorsan az árokba ugrott, hogy elkerülje az ütközést. A rendőrség megvizsgálta a környéket és ők is látták, hogy ugyanaz a repülő tárgy ugyanazokkal az élénkpiros fényekkel elszáguld a látótávolságon kívülre. Ma az eseményt minden évben „megünneplik”, ez az úgynevezett Exeteri UFO Fesztivál.

Kopogtatás Rick Sorrells ajtaján

2008-ban egy mérhetetlenül nagy repülő tárgy lebegett a texasi Stephenville felett. A kisvárosban sokan látták is és a Mutual UFO Network szerint egy Steven Allen nevű pilóta arról számolt be, hogy a szokatlan repülőgép becslések szerint 3000 mérföld per órás sebességgel repült, amit vadászgépek üldöztek. Aztán egy Rick Sorrells nevű férfi azt mondta, hogy ugyanazt látta ő is vadászat közben. Később Sorrells azt mondja, hogy egy furcsa férfi kopogott az ajtaján és azt mondta: „Fiam, ugyanolyan kaliberű fegyvereink vannak, mint neked, de nekünk több van belőlük. Be kell fognod a szád és hallgatnod kell a látottakról."

Richard French és a vízbe fulladt ufók

Az 1950-es években Richard French alezredes feladata volt, hogy megmagyarázza a kormány számára az UFO-knak hitt jelenségeket, amivel csak egy probléma volt: French alezredes valóban látott a saját szemével idegen űrhajókat. 2013-ban az akkor már 83 éves férfi a nyilvánosságra hozatalról tartott állampolgári meghallgatáson mondott először igazat arról, amit fiatalon látott az új-fundlandi St. John's vizeiben. Két UFO-ról számolt be, amelyek lezuhantak és elsüllyedtek a vízben. Az idegenek kiemelték a vízből a járművet, megjavították, majd felszálltak vele. Az akkori jelentésében ez a történet egyáltalán nem szerepel...

Hasonló témákkal találkozhatsz még híreink között a Paranormális menüben, valamint élőben a keddi ParaSpiri műsorunkban is. Látogass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a Fáklya Rádió elképesztően sajátos életét és nyomj nekünk egy like-ot, ha elnyerte a tetszésed!

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben