Alalu emléke és a Mars arca

Zecharia Sitchin sem volt az a tudós, akit szeretettel fogadtak újdonsült elméleteivel, majd az idő múlásával kiderült, hogy minden amit állított, az megfelelt a valóságnak, sőt, a mai kor tudománya létre is tud hozni belőlük dolgokat, elég csak a génmanipulációra gondolni...

Sitchin feketén-fehéren leírja, hogy kik, mikor és miért alkották meg az embert, még azt is, hogy milyen technológiával. De hogy előtte mi történt, arról nagyon kevesen beszélnek, ami érthető sajnos, hiszen könyvei nem jelentek meg számos nyelven. A Mars arcának mesterséges struktúrájáról mégis sokan emelnek szót és tele van vele az internet is. De mit ábrázol? Kit ábrázol? Miért van ott? A sumer leletek agyagtábláin a valós történetet megdöbbentő részletességgel dokumentálták az annunakik, aminek nagy része szerencsére fenn is maradt. Hogy ezzel miért nem foglalkoznak a tudományos körök, miért hagyják porosodni a múzeumok alagsoraiban és miért nem tanítják az iskolákban arra most ne keressünk válaszokat! Kezdjük a történetet az elején és mélyedjünk el a múltban egy kicsit!

A Nibirun egy termonukleáris háború folyt, amikor még Lahma volt a bolygó egységes királya. A háború elpusztította részben a bolygó légkörét, ezért Lahma szondákat küldött a Naprendszerbe, hogy aranyat keressen bármelyik bolygón, amivel porított részecskékre bontásával a légkörüket pajzsként tudná megvédeni. Alalu herceg nem tudta nézni tétlenül a várakozást amíg aranyat találnak, ezért megtámadta Lahmát és megölte őt, átvéve ezzel a trónt. Anu, Lahma örököse elfogadta ezt, és szövetséget kötöttek egy békeszerződéssel, amelyet Anu elsőszülött fia Enki és Alalu lánya, Dimkina frigyével pecsételtek meg, ugyanis Enki nem volt hajlandó elvenni félnővérét, Ninmah-t.

A béke látszólag fenn állt, de 9 nibirui év után (32400 földi év) Anu kérdőre vonta Alalut, hogy a légkörproblémára még mindig nem talált megoldást. Ezért úgy gondolta, hogy a bolygónak új és megbízható királyra van szüksége. A nibirui hagyományok szerint Anu kihívta Alalut egy szemtől szembeni egyenlő küzdelemre, ahol Alalu alul maradt. A nép az új és jogos királyt, Anu-t üdvözölte.

Alalu nem tudta elviselni a veszteséget, ezért bosszút forralt Anu ellen. Összeszedett néhány atomfegyvert és hűségesen maradt csatlósaival, valamint pilótájával Anzuval elment a Földre, hogy összeszedjen annyi aranyat, amennyi a Nibiru megmentéséhez szükséges. Majd üzenetet sugárzott Anunak, hogy adja vissza a trónt, mert csak ő tudja megmenteni a bolygót és ha ezt nem teszi, akkor a fegyvereivel elpusztítja a Nibirut. Enki bizalmatlan volt és azt kérte Anutól, hogy ne adja a trónt, inkább hívja össze a Nibiru Tanácsot.

Enki azt javasolta, hogy elmegy a Földre és megbizonyosodik Alalu igazáról és ha ez így van, akkor engedje meg neki, hogy a Föld királya legyen, cserébe az aranyért a Nibiru légköréhez. Anu támogatta Enki tervét és elküldte őt a Földre Abgallal, a pilótával és ötven katonával, hogy a nevében tárgyaljon Alaluval. Enlil ezt viszont féltékenysége miatt nem nézte jó szemmel.

Enki és csapata a mai Perzsa-öböl területén szállt le, ahol meg is építette első városát, Eridut. Pilótáját Abgalt megkérte, hogy nézzen szét a bolygón és keressen aranyat. Közben Anu üzent a Nibiruról Enkinek, hogy küldje vissza Alalu űrhajóját telepakolva arannyal. Enki és Abgal megkereste Alalu hajóját és megdöbbenve tapasztalta, hogy hét darab nukleáris rakéta van benne, amit gyorsan elrejtettek egy közeli barlangban. Amint ezt Anzu meglátta, megkérdezte Enkit, hogy miért vitték el a rakétákat, hiszen azok nélkül nem tudnak majd átjutni az aszteroida mezőn. Enki érezte, hogy nem ez a teljes igazság és azt mondta, hogy majd Abgal, a saját pilótája viszi vissza az aranyat és vízágyút használ majd nukleáris fegyverek helyett, Anzu pedig itt marad a Földön.

A szállítmány célba ért (3600 földi év alatt) és tesztelték is a tudósok az arany légkörbe való juttatásának hatékonyságát. A módszer hatásosnak bizonyult, de amikor a Nibiru a Nap közelében volt, akkor a hatékonysága lecsökkent a technikának, ezért Anu parancsba adta, hogy több aranyat hozzanak a Földről.

Eközben Enki hatalmas aranylelő helyeket talált Afrikában, amit el is mondott Anunak. Enlil nagyon dühös volt ezért, de főleg, mert Enki vezette az ún. Föld Küldetést. Ezt a sok panaszt Anu megelégelte és a Földre küldte Enlilt, hogy felügyelje Enki munkálatait. Amikor Enlil a Földre ért, megbizonyosodott róla, hogy a hír igaz, valóban elegendő arany van a Földön a Nibiru megmentéséhez, de a két testvér között a viszály csak fokozódni látszott. Ezért Enlil másképpen próbálta megoldani a helyzetet és alkut próbált kötni Alaluval, hogy menjen vissza a Nibirura és vegye vissza a trónt! Mindez körülbelül 416.000 évvel ezelőtt történt.

Anu elment a Földre, hogy személyesen is lássa a kitermelés folyamatát. Ekkor magához hívta Enkit és Enlilt és parancsba adta nekik, hogy vegyék át a Föld irányítását. Enlilre főhadiszállás építését bízta, míg Enkire egy laboratórium létrehozását, amellyel tanulmányozza a bolygót.

Alalu felháborodott, hogy Anu lépéseket tett fiai révén, hiszen az ígéret úgy szólt, hogy ő lesz a Föld királya és akkor lemond a Nibiru trónjáról, nem tesz fenyegető lépéseket. Ekkor Anu odalépett Alaluhoz és ölre menő küzdelembe kezdtek. (Sitchin részletesen leírja, hogy hogyan rúgta mellkason Anu Alalut és hogyan harapta le a nemiszervét). Mindketten súlyosan megsebesültek. A küzdelem után Enlil megkötözte Alalut, Enki pedig bekötözte Anu sebeit. Anu megtiltotta, hogy elsősegélyt nyújtsanak Alalunak, parancsba adta, hogy száműzzék őt a Marsra és ott töltse élete utolsó napjait, lassú és fájdalmas halált kívánva ezzel.

Miután Anu vissza indult a Nibirura, a Marson kitette Alalut és könyörület képen Anzut is otthagyta, hogy törődjön Alaluval, némi étel és technikai eszközök társaságában.

Majd Anu hazatért a Nibirura, elmondta a Tanácsnak, hogy a Földön rengeteg arany van, ezért egy útvonalat kell kiépíteni a Naprendszer holdjai, a Mars, a Hold és a Föld között, ahol a teherhajók közlekedni tudnak majd. Anu elküldte Ninmah-t a Földre egy orvosi csapattal, hogy segítsen Enlilnek, de útközben álljon meg a Marson és ha Anzu még él, akkor építsenek ott egy telepet. Amikor Ninmah a Marsra ért, akkor Alalu és Anzu már halottak voltak, de Ninmah egy genetikai beavatkozással felélesztette Anzut. Ninmah-t meggyőzte Anzu, hogy állítsanak emléket Alalunak, aki megmentette a Nibirut a Földön található arany által. Így hát egy nagy sziklahegybe belevésték Alalu arcát, fején egy sast ábrázoló sisakkal, amely a Földre tekint.

A sumer agyagtáblák szerinti leírások alapján ez az annunakik első Földre szállásának emléke és a miértje is. A későbbi történeteikben az is kiderül, hogy az arany bányászata igen megterhelő munka volt, ezért alkották meg az embert, hogy ne nekik kelljen dolgozniuk. 

Annyi azonban biztos, hogy a történet egybecseng a Mars arcának magyarázatával és számtalan konspirációs elmélet is helyet kap, hogy a NASA miért retusálta át az arcot egy felismerhetetlen heggyé. Talán igaz lenne minden, amit a sumerok leírtak? Akkor azonban már nem az a kérdés, hogy nem vagyunk egyedül, hanem ennél sokkal, de sokkal több...

Hasonló témákkal találkozhatsz még híreink között a Paranormális menüben, valamint élőben a keddi ParaSpiri műsorunkban is. Látogass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a Fáklya Rádió elképesztően sajátos életét és nyomj nekünk egy like-ot, ha elnyerte a tetszésed!

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben