Skóciában tapasztalják a legtöbb paranormális jelenséget

Skóciát tartják a világ legkísértetiesebb helyének a kutatások alapján, azon belül pedig Edinburgh-ot nevezték ki az ország legparanormálisabb városának. Több mint kétszer annyi paranormális tevékenységet észleltek itt, mint a második helyen álló Glasgow-ban, így a főváros messze hátrébb áll a természetfeletti megtapasztalásában.

Edinburghban évente átlagosan 106 észlelésről számolnak be, amelyek nagy része teljesen átlagosnak mondható szellemjelenség, de van mellette számos poltergeist esemény és tündérekről szóló beszámoló is.

Nem is csoda, hiszen az óváros alatti boltozatok a 18. század elejére nyúlnak vissza, és a pletykák szerint a város történelme boszorkányüldözéssel és sorozatgyilkosságokkal kapcsolatosak.

Glasgow, amely a második helyen végzett, mindössze 44 észleléssel foglal helyet a dobogón, de számos kísérteties helyszínt tudhat magáénak, mint például a déli nekropolisz, ahol egykor egy vámpír kóborolt.

Az egyik legkísértetiesebb hely azonban állítólag a Scotland Street School. Először 1906. augusztus 15-én nyitották meg, és főleg hajóépítéssel és mérnöki munkával foglalkozó családok gyermekeit oktatták Glasgow déli oldalán, de azóta már a paranormális tevékenységek melegágyává vált, testes jelenésekkel, poltergeist tevékenységgel és szellemgyerekekkel, akiknek nevetése és beszéde tisztán hallatszik.

Igencsak említésre méltó továbbá Aberdeen is, amely nem csak a szellemészlelésekről ismert a nagyszámú kastélyaival, de nagyon sok esetben UFO-t és valamilyen kriptozoológiai megfigyelést is rögzítettek.

"Aberdeenshire-ben a legtöbb kísértet járta hely kastélynak tűnik, azonban az egyik szellem története hátborzongatóbb, mint a többi. A Fraser kastélyt, amely egyenesen egy horrortörténetből fakadó kastélynak tűnik, állítólag egy hercegnő kísérti, akit meggyilkoltak, miközben a Green Roomban aludt. Utána a holttestét lerángatták a lépcsőn, és olyan erősen foltos lett, hogy fapanelekre volt szükség a takaráshoz." - mondta Paul Camper, a kutatás szóvívője.

De mindez mellett ott van Dundee, ahol a Claypotts-kastélyt az egyik legkísértetiesebb helyszínként említik, valamint a St Andrew's-templomot, ahol a katedrálisban egy szerzetes félelmetes jelenését észlelték.

A tények ismeretében a kalandoroknak és a szellemvadászoknak egyértelműen Skóciát ajánljuk, de mindenképpen számoljatok be a tapasztalt élményekről magazinunknak vagy mondjátok el élőben a ParaSpiri c. keddenként jelentkező műsorunkban mit láttatok, mit hallottatok!

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben