3 zenekar, amely sosem megy feledésbe

A zsenialitás stílustól független, így a következőkben felsorolt zenekarok is azok közé tartoznak, akik annyira maradandót alkottak, hogy generációk múlva is emlékezni fognak rájuk a zene kedvelők kortól és nemtől függetlenül.

Motörhead

A Black Sabbath és a Led Zeppelin után egyértelmű úttörő volt a Motörhead, és bár Lemmy Killmister haláláig kitartott amellett, hogy amit játszanak az kő kemény rock and roll, eleinte a közönség ezt nem igazán értette és folyamatos skatulyákba tették őket a rock és a metal berkein belül. Mindezeket félre téve az olyan dalok, mint az Ace of Spades egyértelműen mutatta meg, hogy itt valami teljesen új stílus jelent meg. Erre jön rá Lemmy különleges és utánozhatatlan énekhangja, ami talán a kor legmenőbb és legkarcosabb bandájává emelte őket.


Alice In Chains

Az Alice in Chainsnek nem volt feltétlenül könnyű dolga, ugyanis a grunge vonulat soha nem is akart hajazni semmi másra, miért pont ők tették volna? Jerry Cantrell a banda lelke minden dalában be is bizonyította, hogy a tiszta riffek, valamint a stoner hangzás a legkeményebb metálos arcok szívét is képes meglágyítani. A banda pályafutása sokak számára 2002-ben véget is ért Layne Staley halálával, de az örök harmóniák és maradandó alkotások az idők végezetéig fenn fognak maradni.



Slipknot

Erősen újkor és erősen új stílus. És azon belül is a legújabb, ugyanis amikor a nu metál megjelent, akkor még nem volt akkora kontraszt a stílust képviselő bandák között, hogy kimagasló különbséget tegyünk. Aztán jött a Slipknot és úgy robbant be a köztudatba, ahogyan előttük még senki más. Már a megjelenésük is komoly volt első látásra, amikor kilenc álruhába öltözött iowai kölök elkezdett zúzni a színpadon. Ehhez aztán nagyon hamar hozzá szokott a közönség, így valami új dologgal kellett előrukkolniuk. És bár húsz év alatt csak hat albumot hagytak maguk mögött, koncertjeik világszerte tradicionálissá és egyedivé váltak. Ez lesz az a zenekar, akiket sosem fogunk elfelejteni, munkásságuk szintén örökre fenn marad.

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben