A bogotai repülőgép

Harminc évvel ezelőtt találta a következő leleteket egy bizonyos Alan Landsburg. Dél-Amerikából származnak, Kolumbiából és az úgynevezett inka kalimó kultúrához tartoznak. Időrendi besorolásuk i.e. 500-800 közötti és mindegyikük aranyból készült. Ami felbolygatta a kedélyeket a tárgyakkal kapcsolatban, az nem más, mint hogy nagyon hasonlítanak a modern repülőgépekhez.  A tárgyak most az Arany Bogotai Múzeumban tekinthetőek meg.

Természetesen a tudósok azonnal felhördültek e megállapítás hallatán és egyből kijelentették, hogy ezek nem mások, mint madarak, rovarok és halak stilizált ábrázolásai. Azonban akad egy bökkenő: ha ezek a tárgyak pusztán csak állatokat ábrázolnak, akkor hogy kerül függőleges vezérsík a farok részekre? Ilyennel nem rendelkezik egyetlen élőlény sem. Erre is megkaptuk a választ: természetesen ezek nem létező állatok, az inkák vegyítették a különböző állatok tulajdonságait, valamint kinézetét és ezeket ábrázolják a kis tárgyak.

Három német férfi azonban nem csak a száját jártatta. 1994-ben Algund Eenboom, Peter Belting és Conrad Lubbers úgy döntött, hogy elvégez egy kísérletet. Megalkották a „repülőgépek” méretarányos modelljeit, hogy leteszteljék a repülési képességeiket. Ezen kívül tanulmányozták a Dél-Amerikai kultúrákat és kijelentették, hogy tökéletesen tudtak ábrázolni rovarokat és madarakat is egyaránt, azonban ezek az aranytárgyak biztosan nem állatokat ábrázolnak, mivel anatómiailag egyáltalán nem helyesen helyezkednek el a szárnyak. Mindenesetre a modelleket letesztelték, 16:1-es arányban elkészítették, propellert erősítettek az orrukra . A teszt sikeresen végződött: ezek a tárgyak tökéletesen repültek, a felszállást és a leszállást is nagyszerűen elvégezték, aerodinamikailag tökéletes volt.

Mit láthattak az inkák? Egy repülőgépet? Ha igen, kik irányították és kik voltak az utasai? Egy másik világ hírnökei vagy egy szuper fejlett korai emberi civilizáció? A kérdés nyitott, és ha még nem is fogadja el a mainstream tudóstársadalom, hogy ezek repülőgépek, még egy lehetőség adott: ezek a korai társadalmak repülő játék modelleket készítettek. Akármelyik lehetőséget is választjuk, mindkettő fantasztikus felfedezés lenne, ha végleg beigazolódna.

Bár a tudósok nem fogadják el a repülős elméletet, valójában ők maguk sem értenek egyet egymással, hogy pontosan mik is lennének ezek. Tény, hogy találtak még ezeken kívül másféléket is, amiken egyértelműen látszik, hogy állatokat ábrázoltak. Azonban van ezekhez hasonló hal is. A szkeptikusok elszokták mondani, hogy hiába csinálták meg méretarányos modellbe a tárgyakat, pár tulajdonságot lehagytak róluk szándékosan. Mint például az egyik fajta tárgynál a szárnyak elejéről a "fodrozódásokat". ( Lásd a képeken).

Azonban van olyan tárgy aminek a "szárnyán" egyáltalán nincs ilyen. Ráadásul ez a bizonyos tulajdonság sokat nem számít, ugyanis már volt olyan amatőr aki tökéletesen lemásolta a tárgyakat, a fodrozódásokkal együtt, minden egyes részét és így is repültek tökéletesen. A másik, amit a szkeptikusok mondanak, hogyha az akkori emberek ilyen repülőket láttak, miért nem csináltak több tárgyat? Mert ez óriási dolog lehetett a számukra. Ez egy bugyuta kérdés. Most hány emberen lehet látni repülős vagy űrhajós nyakláncot vagy ékszert? Mert állítom nem sokan hordanak. Még az űrhajózás kezdetekor se!

Hasonló témákkal találkozhatsz még híreink között a Paranormális menüben, valamint élőben a keddi ParaSpiri műsorunkban is. Látogass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a Fáklya Rádió elképesztően sajátos életét és nyomj nekünk egy like-ot, ha elnyerte a tetszésed!

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben