Lemúria, a Shasta-hegy és a földönkívüliek kapcsolata

Lemúria elveszett kontinense valahol az Indiai-óceán és a Csendes-óceán közelében található az elbeszélések szerint. Egyes ősi földönkívüli teoretikusok azonban úgy vélik, hogy Lemúria nem is földrész, hanem inkább egy gigantikus anyahajó volt az Indiai-óceánon és a Nagy Árvíz után az anyahajó egyszerűen távozott a Földről. Az anyahajó hatalmas mérete miatt így a korai ember ezt egy nagy szigetnek vagy kontinensnek hihette, bár egy másik elmélet szerint a póluseltolódás miatt Lemúria elsüllyedt az óceán alá, amire azonban semmilyen jel nem mutat.

Rögtön az elején joggal fogalmazódhat meg a kérdés, hogy mi köze ennek a Shasta-hegyhez? Nos a legenda szerint az utolsó lemúriaiak a Shasta-hegy földalatti barlangjaiba vándoroltak, később pedig sokan arról számoltak be, hogy misztikus lényeket láttak kijönni furcsa öltözetben a barlangokból. Magasnak mondják őket, a homlokukon egy harmadik szemnek tűnő szervvel vagy eszközzel és sápadt bőrrel jellemezték őket. 1962-ben Roger Hemmings és egy csapat kempingező azt mondta, hogy láttak három taláros férfit kijönni egy barlangból és leereszkedni a hegyről úgy, hogy két lábnyira lebegtek a földtől. Mindhárom lény homlokán volt egy harmadik szem. A túrázók azt is állítják, hogy a barlangokban gépek hangjai hallatszanak, olykor emberi nyögések, időnként sikolyok is.

Ennek magyarázata egy elmélet szerint az lehet, hogy van egy föld alatti UFO-bázis a Shasta-hegy belsejében. Ugyanis jelentések szerint azonosítatlan repülő tárgyak jönnek ki és repülnek be, ráadásul más teoretikusok azzal is alátámasztják ezt a gondolatmenetet, hogy a Shasta-hegy, mint sok más vulkán, tartalmazza az UFO-k feltöltéséhez szükséges energiát.

A rejtélyekben elmélyülve egy érdekes történet szerint JC Brown, egy brit kutató, akit az angliai Lord Cowdray Mining Company bérelt fel, azt állítja, hogy bement egy barlangba, és rengeteg aranyat, pajzsokat és múmiákat talált. JC Brown az állítás után eltűnt, és soha többé nem látták. Egy ismeretlen forrás azt is állította, hogy látta a Bigfootot egy leszállt UFO körül sétálni a Shasta-hegy közelében. Úgy tűnik, hogy a Bigfoot erős kapcsolatban áll az UFO-kkal, ezért is gondolhatják azt a teoretikusok, hogy a Bigfoot egy idegen interdimenzionális kísérlet lehet és az észlelések közeli barlangokban élhetnek. A Shasta-hegyen rengeteg barlang található, amelyek tökéletes búvóhelyet jelenthetnek egy ilyen nagylábú közösség számára.

Mivel mindenféle paranormális tevékenységet lehet észlelni ezen a hegyen, így nem csoda, hogy vonzza a „furcsa embereket” a kántáló druidáktól a szertartásokat lebonyolító wicca csoportokig. A 60-as években például hippik ezrei özönlöttek erre a szent hegyre azzal a céllal, hogy kapcsolatba lépjenek kozmikus lényekkel és egyesülhessenek a természettel.

A New Age csoportok közül is sokan szent helynek tekintették a hegyet. Azt állították, hogy a hegy alatt van egy ősi város, Telos, ahol állítólag Lemuria (más néven Mu) ősi elveszett kontinenséről származó emberek telepedtek le, miután Lemuria elpusztult. Állítólag továbbra is a hegy alatt élnek. A környékbeliekben élesen él a mai napig is ez a történet és azt állítják, hogy ezek a lények néha fizikai emberek, néha pedig a létezés egy másik síkján élnek, talán 4. vagy 5. dimenziós entitásként. Pedig Telos története valójában az A Dweller on Two Planets című fiktív regényből származik, amelyet az 1800-as években írt Frederick Spencer Oliver. Úgy gondolják, hogy a szerző bizonyára „csatornázhatta” a történetet, mert még csak 17 éves volt amikor papírra vetette gondolatait, és minden jel arra mutat, hogy a tárgyalt témák mélysége meghaladja azt, amit egy akkori 17 éves fiatal írhatott volna. Évtizedekkel később aztán az 1930-as években a Rózsakeresztesek néven ismert titkos társaság is népszerűsítette azt a hiedelmet, hogy fejlett lemúriaiak élnek a Shasta-hegy alatt.

Különleges megjegyzés Paul Dale Robertstől: Rózsakeresztes vagyok, de nincs kapcsolatom a Shasta-hegy alatt élő lemuriaiakkal.

Arról is mindennaposak az elbeszélések, hogy a Shasta-hegyen a lencse alakú felhők természetesek, és néha egy UFO anyahajó felhőgőzökkel borítja be magát, ami lencse alakú felhőnek tűnik. Charlotte Stanton például azt állítja, hogy megfigyelt egy lencse alakú felhőt a Shasta-hegyen és miközben egy ideig figyelte azt, egy nagy ezüst hajó körvonalát látta meg a felhők között.

Mindenesetre az abszolút megállapítható, hogy a Shasta-hegyen és környékén túl sok a megmagyarázhatatlan dolog és a rejtély, ezért ott valami nem e világi dolognak lennie kell.

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben