A Fáklya Rádióba lépett Takáts Tamás

Talán keresve sem találni olyan embert, aki ne ismerné a Pocsolyába léptem dal érces hangját. Vagy ha mégis, akkor most bemutatjuk: Takáts Tamással beszélgettünk.

1989-et írunk, mikor megalakul a Dirty Blues Band, Takáts Tamással az élen.  Az áttörésre nem is kellett sokat várni, néhány év, számtalan koncert és pikk-pakk meghívottjai lettek a létező összes bluesfesztiválnak. Klasszikusok mellett pedig egyre nagyobb slágerek lettek saját szerzeményeik is.

Számos olyan megmozdulásuk volt melybe bevonták az akkori "nagyokat" is, legkülönlegesebb a '90-es évekből az amolyan jam-session lemezük, melyben valódi örömzenélést rögzítettek mindenféle stúdiós utómunka nélkül.

A bluestól aztán kicsit eltávolodva egyre inkább törték maguknak az utat más-más hangzásvilág terén is, zenésztársak, tagok jöttek-mentek és lassacskán, de kezdett valami új kibontakozni. Az országhatáron kívülre is tekintettek, legkiemelkedőbb mind közül a bécsi Közép-Kelet-Európai Kulturális Fesztivál és a finnországi Puistoblues Fest.

Előzenekarként még Bryan May, a Queen jól ismert gitárosa is az ő együttesüket választotta, ezzel is ráerősítve a szakmai elismerésre. Számos, mondhatni korszakalkotó dal kapcsolódik Takáts Tamás nevéhez, amit valamilyen formában a legfiatalabbaktól a legidősebbekig mindenki ismer, mindenki dúdol egy kicsit. A kérdés nem az, hogy múlt-jelen és jövőformáló a zenei tevékenységük, hanem az: mit kezdünk majd ezzel a nagyszerű örökséggel?

A Fáklya Rádióban elhangzott beszélgetést teljes egészében meghallgathatod vagy letöltheted ide kattintva!

Látogass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a Fáklya Rádió elképesztően sajátos életét és nyomj nekünk egy like-ot, ha elnyerte a tetszésed!

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben