A Frigyláda földönkívüli rejtélyei

Az egyik rejtélyes ereklye, mely mintha eltűnt volna a Föld színéről.

A frigyláda, vagyis szent láda az Ószövetség sorai szerint amellett, hogy az egyik legrejtélyesebb ereklyéje, egy a pusztában, Mózes által készített történelmi relikvia. A sittim fából készült, kívül és belül is arannyal bevont, fedelén két mintázott kerubbal őrzött láda rejtette azt a két kőtáblát, melyre a Tízparancsolatot írták.

Számtalan néven ismert még: szövetség ládájának, Isten ládájának és a bizonyság ládájának is nevezik. És bár hiába illették ennyi féle-fajta névvel, meglelni sosem sikerült. Hiszen a bírák korában kézről-kézre kelt a láda és bár voltak olyan korszakok, mikor őrizték a becses kincset, a város, amely féltve és nagy gonddal őrizte az idő múlásában és a feldúlásokban elpusztult.

Van, aki úgy hiszi, még a város elpusztulása előtt elrejtették a ládát és a tartalmát, míg mások úgy tudják, egyszerűen csak nyoma veszett. Mindenesetre a fennmaradt és róla szóló leírások által sokan úgy vélik nem csupán ember alkotta ereklyéről van szó, ez a feltételezés azonban alátámasztaná azt, hogyan tudott szőrén-szálán eltűnni a Föld színéről.

A Fáklya Rádióban elhangzott beszélgetést teljes egészében meghallgathatod vagy letöltheted ide kattintva!

Látogass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a Fáklya Rádió elképesztően sajátos életét és nyomj nekünk egy like-ot, ha elnyerte a tetszésed!

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben