Igazat mondott-e Boyd Bushman?

Az ufó téma szempontjából is érdekes Boyd Bushman videóinterjú igazából még 2014-ben látott napvilágot, de máig nagy hatással van az ufókutatókra és folyamatosan újra felbukkan az interneten is. A szkeptikusoknak természetesen egy fabatkát sem ér az egész és egyszerű átverésnek könyvelték el. De tényleg erről van szó?

Általában kételkedő szoktam lenni az olyan interjúkkal szemben, amiben bizonyos személyek „bevallják”, hogy ilyen-olyan magas kormányzati beosztásban dolgoztak és tudomást szereztek a földönkívüliek ittlétéről, valamint pontos tevékenységeikről is. Az ilyen emberek többnyire érdekes módon mindig az USA berkeiből kerülnek ki és nagyon sokszor még a személyazonosságukat sem árulják el, így leellenőrizni sem lehet a beismerés valóságtartamát. Azt hiszem az ilyen mendemondák többnyire csak amerikai propagandák és el akarják hitetni az emberekkel azt, hogy ők a legfejlettebb nagyhatalom. A Boyd Bushman interjú viszont nem feltétlenül ilyen és érezni, hogy itt valami nem stimmel.

A 72 éves korában elhunyt férfi ugyanis bizonyíthatóan valóban a Lockheed Martin főmunkatársa volt, ami Amerika legnagyobb repülőgép ipari, biztonsági és technológiai cége. Tény az is, hogy Boyd nevéhez legalább 26 repülési- és űrtechnológiai szabadalom köthető. Már korábban is beszélt ufókról, valamint antigravitációs technológiáról és 2008-ban egy poligráfos teszten is átment, hogy nem hazudik. Aztán 2014 augusztusában egy interjú során elmondta, hogy szupertitkos projekteken is dolgozott, amit náluk csak „Fekete Projecteknek” neveznek. Ezek során új típusú meghajtásokat és repülőgépeket próbáltak fejleszteni a földönkívüliek technológiája alapján, mindezt a nevadai 51-es körzetben. Az idegenek ugyanis a fénysebességnél gyorsabban tudnak idejutni a bolygónkra, viszont így is csak apró titkokat árultak el az ott dolgozó tudóscsoportnak.

Természetesen Amerika nem kivétel, ugyanis együttműködés folyik az oroszokkal és a kínaiakkal is, hogy létrehozzák a forradalmian új meghajtású szupergépeket. Eközben a videóban Boyd fényképeket is mutat különböző csészealjakról, de megemlít egy idegen lényt is, aki szintén látható a fényképeken. Állítólag a lény másfél méter magas, legalább 200 évig él és telepatikusan is képes kommunikálni – társaihoz hasonlóan. Összességében ennyit árult el Boyd, majd nem sokkal később, októberben elhunyt és a videót csak utána osztották meg a médiával. Az eset óriási népszerűségnek örvendett, mígnem a szkeptikusok azt mondták, hogy a Boyd által közzétett fotón csak egy játékfigura van, nem pedig valódi idegen. Ezek után 1-2 felvétel jelent meg nagyon hasonló játékfigurákról az interneten – álnéven feltöltve -, amiket állítólag a Wallmart játékáruházban lehetett megvásárolni. Ezzel el is lett intézve a dolog, hogy az öreg még utoljára megviccelte a világot, csak hogy van egy kis bökkenő. A figura tényleg nagyon hasonlít a bemutatott fotókon lévő földönkívülihez, de ezzel együtt több ponton is eltér tőle: festésben, méretben és arcban is.

A másik tény, hogy soha nem lehetett kapni ilyet az említett áruházban, ezt a dolgot valaki csak kitalálta és onnantól kezdve tényként vették át a szkeptikus oldalak, de a hívők köreiben is a mai napig komoly vita tárgyát képezi.. Egyesek azt hozták fel érvként, hogy az USA nem áldozna ennyi pénzt, hogy játékokat legyártson, amik hiteltelenítenék az ilyen bevallásokat. Ezt a kijelentést viszont még komolyan venni sem lehet, amikor Fekete Projektekre több milliárd dollárokat költ az állam és egy ilyen plusz költség semmiség lenne nekik.

Vannak arra vonatkozó hivatalos dokumentumok is, hogy hogyan kell egy embert hiteltelenné és nevetség tárgyává tenni, ha az eset szükségessé teszi. Végül meglepő módon a videóinterjú után Boyd teljes adatát bannolták, majd törölték a Wikipédiáról, amit előtte szabadon bárki megnézhetett. Vajon a férfi tényleg nem hazudott, de aztán megpróbálták lejáratni? Akárhogy is van, figyelemre méltó karrierje volt és ugyan miért tette volna az egészet tönkre életének utolsó napjaiban egy olyan csalással, amit elvileg bárki könnyen leleplezhet? Hisz már a pénzzel sem tudott volna mit kezdeni, ha kapott is volna érte valamennyit; népszerűnek pedig már közismert ember volt így is. Ebben semmi logika sincs, így ennél az esetnél ki merem jelenteni: Boyd Bushman beismerő vallomását szándékosan lejáratták.

Hasonló témákkal találkozhatsz még híreink között a Paranormális menüben, valamint élőben a keddi ParaSpiri műsorunkban is. Látogass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a Fáklya Rádió elképesztően sajátos életét és nyomj nekünk egy like-ot, ha elnyerte a tetszésed!    

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben