A Limp Bizkit gitárosa még ma is ikonnak számít

A nu metal egy igen érdekes műfajként robbant be a köztudatba a 90-es évek vége felé. Az idősebb zúzda kedvelők egyenesen öklendeztek tőle és csak Adidas metalként aposztrofálták, míg a fiatalabb generációt azonnal beszippantotta ez a zenei innováció, majd szépen lassan egyre több és több zenekar jelent meg a szcénában, így hát hamar elfogadottá és igen népszerűvé vált nemcsak a rajongók körében.

Ha azt mondjuk Fred Durst, akkor kérdés nélkül megjelennek a fejekben a Limp Bizkit, vagy éppen a Korn frontemberének, Jonathan Davis kapcsolatának igen izgalmas és mókás történetei is. Kezdjük is ezzel, hisz tényleg megéri felhozni a témát egy sörözés alkalmával.

Ugyan elég sok információ van róla, az urbán legendák kategóriájából mégis már jócskán kiesett ez a story, így megadjuk neki a hitelességet. Amikor ugyanis Fred Durst aktívan dolgozott tetoválóként és betoppant hozzá a Korn zenekar, fogalmazzunk úgy, hogy erős italozásba kezdett varratás előtt. Valószínűleg ez lehetett az oka, hogy Fred a zenekar basszusgitárosára Fieldyre (Reginald Arvizu) a Korn helyett a Horn feliratot tetoválta, ami először elég nagy felháborodást keltett, végül mégiscsak nagyon jó barátok lettek. Innentől számoljuk Jonathan Davis-szel való aktív együttműködését is, habár nem volt viharmentes, az biztos, hogy maradandót alkottak. Ami azonban valóban urbán legenda és metal népmese, az nem más, mint hogy Fred Durtshöz belépett Jonathan Davis a Kron zenekar frontembere és a banda nevét szerette volna magára tetováltatnia, de Frednek a Korn sikerült, így hát ez lett a kultikus formáció neve. Na ez a story sajnos vagy nem sajnos, de nem igaz!

De térjünk vissza a Limp Bizkit gitárosához Wes Borlandhez, aki különleges misztikumot adott a zenekarnak megjelenésével, festett arcával és kontaktlencséivel. A banda hangzásvilágát is neki lehet köszönni, amely a lehangolt gitárjával rendesen megérintette a lázadó tinik lelkét.

Mindig is arra törekedett, hogy egyedi játékstílust hozzon létre, ahol nemcsak saját, de éppen aktuális gitárja korlátait is rendesen próbára tette. Borlandre a mai napig úgy tekintenek zenésztársai, mint a stílus egyik meghatározó alakjára, zenei képességeit pedig soha nem vitatták, mindig is elismerésben volt része.

Fred Durst is számtalan alkalommal megjegyezte, hogy a Limp Bizkit nem miatta sikeres, hanem Borland megjelenése teszi teljessé, amikor meztelen felsőtesttel derékig festve lép színpadra, hiszen ilyenkor minden egyes szempár kizárólag csak rá szegeződik a nézőtéren. És Borlandre a mai napig is ikonként gondolnak a rajongók.

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben