A tehéncsonkítások nyomában: Ember vagy földönkívüli volt a tettes?

Doug Averill hét testvérével együtt tanyán nőtt fel Flathead Lake Lodge-ban, Montanában. „Tinédzserként olyanok voltunk, mint egy kis cowboybanda. Egész nap csak lovagoltunk” – emlékszik vissza. Nyeregbe szálltak, és elindultak, hogy ellenőrizzék a szarvasmarhákat a család által kezelt három óriási földterületen, amelyek háromszöget alkottak az állam legtávolabbi mezői körül, amikor valami megmagyarázhatatlan dologgal szembesültek.

Az 1960-as évek egyik nyarán a testvérek hátborzongató látványra bukkantak. Földjükön három döglött tehén volt egy szabályos körbe rendezve. Nyílt sebek nem voltak láthatók az állatokon, de a nemi szerveiket eltávolították. „Egy csepp vért sem láttam. Szinte műtéti beavatkozás volt” – emlékszik vissza Averill.

Ebben az évtizedben Amerika megszállottja volt az idegeneknek és a helyi újságokban megjelent írások is azt feltételezték, hogy ez talán földönkívüliek műve volt. Az emberek is azt beszélték, hogy az idegenek vizsgálatra vitték magukkal a szarvasmarhák nemi szerveit.

Averill sokat mesélt arról a nyárról a tábortűz mellett a későbbiek során is. Sajnos a történet újabb részleteket is kapott időközben a helyi elbeszéléseknek köszönhetően, éppen ezért a mai napig nem tudni pontosan mi lett a nyomozás vége és azt sem, hogy mi történt egészen pontosan. Egyvalami azonban biztos. Ezt követően ugyanebben a kisvárosban történtek még hasonló esetek más tanyákon is és Averillt hívták ki elsőnek, aki így emlékszik vissza:

„A szomszéd tanyán két bikával történt ugyanez télen. A gazda elmondása szerint az eset előtt egy tizenhat farkasból álló falka közelítette meg a tanyát, akik zavartan is viselkedtek és furcsa, hogy ilyen sokan voltak egyszerre egy helyen, mert a farkasok sosem jönnek ilyen közel a marhákhoz. Főleg nem tizenhat. Én azt gondoltam talán mégis és utána jártam a dolognak. Kimentem a tanya hátsó részére a hóval borított mezőre, a bikák valóban ott feküdtek. Tetemükön nem volt egyetlen puskagolyó, szúrás, fognyom vagy bármely erőszakosságra vagy támadásra utaló nyom sem, de a legfurcsább az volt, hogy egyetlen vadállat vagy madár sem nyúlt hozzá a tetemekhez, ami igencsak szokatlan. De amit abszolút nem tudtam megmagyarázni az volt, hogy a bikák szaporítószervei ugyanúgy sebészi pontossággal voltak eltávolítva, ahogy a mi teheneinknél is és senki nem közelíthette meg az állatokat, hiszen egyetlen lábnyom sem volt sem a tetemek körül, sem az idevezető mérföldes úton...”

Azóta akárki kérdezte is Averillt, hogy szerinte idegenekkel vagy emberekkel volt e dolga, mindig azt felelte: „Körbenézve a világban látva azt a sok borzalmat amire az ember képes, jobban szeretném, ha földönkívüliek lennének”.

Hasonló témákkal találkozhatsz még híreink között a Paranormális menüben, valamint élőben a keddi ParaSpiri műsorunkban is. Látogass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a Fáklya Rádió elképesztően sajátos életét és nyomj nekünk egy like-ot, ha elnyerte a tetszésed!    

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben