A Tennessee-i boszorkány legendája

A Tennessee-i boszorkány története az egyik leghíresebb igaz szellemtörténet az amerikai történelemben. A történet számos dokumentumfilmet és egy nagy mozifilmet, a 2005-ös Az Amerikai kísértet-et (An American Haunting) ihlette. Ez az egyik legjobban dokumentált "igaz" szellemtörténet.

A Bell boszorkány története először az 1800-as évek elején jelent meg, miután John Bell farmer és családja Észak-Karolinából a Tennessee állambeli Red River közösségébe, Adams városába költözött. Ahogy Bell egyre több földet halmozott fel a területen, a család különféle furcsa találkozásokról kezdett beszámolni. Ezek közé tartozott a kutya és a nyúl hibridjének tűnő állat megtalálása, egy sor látszólagos hallucináció, amely magában foglalta az éjszakai rémületeket a család ágyait rágcsáló patkányoktól a halk, suttogó hangok sorozatáig.

A történetek szerint a New Orleans-i csata után Andrew Jackson leendő elnök eljött a Bell Farmra, hogy kivizsgálja a kísérteties esetet és ő is nevezte el később az entitást "The Bell Witch"-nek.

1820-ra John Bell megbetegedett és minden eddiginél jobban meg volt győződve arról, hogy a házában való jelenlét rosszat kívánt neki. Azt mondják, hogy Bell temetése után a szellemet hallani lehetett hangosan énekelni és nevetni a temetőben. Bell halála után néhány jelentett találkozástól eltekintve, amelyek során az entitás „búcsút” vett a családtól, úgy tűnt, hogy a jelenlét nagyrészt eltűnt az otthonból.

A pletykák szerint a szellem megígérte, hogy 107 év múlva visszatér Bell közvetlen leszármazottjához, ami 1935-ben lett volna. Bár a szóban forgó leszármazott - Dr. Charles Bailey Bell - könyvet írt a "The Bell Witch" legendájáról, soha nem említette, hogy lett volna bármilyen saját találkozása is az entitással.

Létezik azonban egy "Családi gondunk" című könyv is, amelyet állítólag Richard Williams Bell, John Bell második legfiatalabb gyermeke írt 1846-ban és az tartalmazza az egyetlen ismert "szemtanú" beszámolóját a Bell Witch jelenségről. Jelenleg MV Ingram „A The Bell Witch hiteles története” című könyvében található meg, bár a könyv kevés forrást vagy hivatkozást tartalmaz az információihoz, ezért kutatási eszközként nem túlságosan hasznos.

200 évvel azután, hogy a Bell családot terrorizálta a baljós Bell boszorkány, a kutatók továbbra is tanulmányozták a történetet és mindegyik más-más elméletet kínál az entitásról. A film „An American Haunting” című kitalált újramesélésében a szellem azzal „magyarázható”, hogy Bell szexuálisan bántalmazta a lányát és a bántalmazással kapcsolatos elfojtott emlékei a címadó boszorkány megjelenését eredményezték.

A történetből készült film egyébként elég para, a becsokizós horrorok egyik kötelező darabja.

Hasonló témákkal találkozhatsz még híreink között a Paranormális menüben, valamint élőben a keddi ParaSpiri műsorunkban is. Látogass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a Fáklya Rádió elképesztően sajátos életét és nyomj nekünk egy like-ot, ha elnyerte a tetszésed!    

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben