Angyalszárnyakon érkezett Géczi Erika

Sokaknak a Kormorán zenekar említése kapcsán jut eszükbe, de vajon hányan tudják, hogy Géczi Erikának a zene mellett a sport is aktív szerepelője volt az életének?

Géczi Erika meghatározó szereplője a magyar kajakozó társadalomnak, hiszen ezüstérmes olimpikonként, de világbajnokként is ünnepelt sportoló volt az 1980-1990-es években. Az aktív versenyzést követően a sportág iránti elkötelezettségét mi sem mutathatta volna jobban, minthogy kajakedzőként az utánpótlásért felelt és gyerekeket tanított.

Erikának a sportolás mellett a zene jelentett kikapcsolódást, mely szintén versenyzői karrierje után kapott nagyobb fókuszt és rivaldafényt. Elvégre a magyar folk-rock egyik meghatározó alakjáról beszélünk, aki előbb a Bojtorján, a Kormorán és az Örökség együttesek énekesnőjeként vonult be végleg a zenei köztudatba.

Zenei pályafutásában a mindent eldöntő pont, kétségtelen, hogy az 1996-os Honfoglalás című film főcímdalának eléneklése volt, melynek eredménye nem véletlen lett platinalemez. Pályafutását lépten-nyomon siker és elismerés kísérte és az utóbbi időben önálló előadóművészként való említése és aposztrofálása sem csalfa tünemény, hiszen számos felkérést kap ebben a szóló felállásban is.

Erikától a lélek titkainak kutatása sem áll távol, olyan ember, aki tudatosan éli mindennapjait, aki még a siker árnyékában sem lépett le az útról, a vele való lélekemelő beszélgetés is jól példázza mindezt.

A Fáklya Rádióban elhangzott beszélgetést teljes egészében meghallgathatod vagy letöltheted ide kattintva!

Látogass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a Fáklya Rádió elképesztően sajátos életét és nyomj nekünk egy like-ot, ha elnyerte a tetszésed!

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben