Az Alcatrazban elhunyt lelkek nem tértek haza

Számos történetet mesélnek a börtönszigetről, amelyről a szökés szinte lehetetlen, azonban az erről készült akciófilm éppen az ellenkezőjét állítja. Mindemellett az ott dolgozó fegyőrök furcsa dolgokról számoltak be és akadt köztük olyan neves szkeptikus is, aki már majdnem elkezdett hinni a túlvilág létezésében.

Az Alcatraz-szigetet először katonai börtönként használták az 1850-es évek végén, majd 1963-ig szövetségi börtönként működött. Valószínűleg ez az Egyesült Államok leghíresebb börtöne. A börtön alkalmazottjai azt állították, hogy annak ellenére, hogy 36 fogoly összesen 14 szökési kísérletet kísérelt meg, egyetlen fogoly sem jutott el sikeresen a szigetről. A legerőszakosabb szökési kísérletre 1946-ban került sor, amikor hat fogoly próbált elmenekülni a szigetről, ami végül három fogoly és két őr halálát okozta.

Az Alcatrazban fogva tartott híres elítéltek közé tartozott Al Capone, "Géppuska" Kelly, James "Whitey" Bulger, Mickey Cohen és Bumpy Johnson. Az itt raboskodó Capone büntetését töltve naphosszat szeretett bendzsózni, ami talán nem is lenne olyan furcsa, ha évekkel Capone halála után és jóval az Alcatraz hivatalos bezárása után a látogatók és a dolgozók nem számoltak volna be arról, hogy bendzsózenét hallottak a régi zuhanyzókban és Capone egykori cellájában.

Az ott fogva tartott hírességek, valamint a társadalom többi részétől való viszonylagos elszigetelődése miatt természetesen számos pletyka, városi legenda és modern mítosz terjedt el arról, hogy mi is történt ott valójában. Úgy gondolják, hogy a 14D cellát egy rémisztő alak is kísérti. Azt mondják, az 1940-es években egy 14D-be zárt fogoly sikoltozott az őröknek, hogy egy ragyogó szemű lény támadta meg és ezt a foglyot másnap reggel holtan találták a cellájában.

Talán a legmeggyőzőbb azonban az Alcatraz őreinek vallomása, akik közül sokan azt állítják, hogy megmagyarázhatatlan dolgokat éltek át, miközben a Sziklán dolgoztak. Sok feljegyzést is tettek róluk, miszerint folyamatosak voltak a zokogás vagy éppen a nyögés hangjai, de amikor a hang forrásához eljutottak, senki nem volt ott. Még egy ismert szkeptikus, Johnston felügyelő is megjegyezte, hogy egyszer azt hitte, zokogást hallott az épület falain belülről.

Ezenkívül sokan azt állították, hogy megmagyarázhatatlan szagokat éreztek a szigeten vagy bizonyos helyeken, amelyek egyébként jelentősen hidegebbek, mint a környezetük. Az Alcatraz látogatói és jelenleg alkalmazottai arról is beszámoltak, hogy furcsa zajokat vagy hangokat hallottak, és hideg levegőt éreztek, különösen a C cellablokkban, ahol a több fogoly és őr halálos összecsapása történt.

Az évek során számos szellemvadász, író, kíváncsiskodó is érkezett a szigetre, abban a reményben, hogy bizonyítékot gyűjthetnek a szellemekről. Még nem született meggyőző bizonyíték az Alcatrazban ragadt szellemekről, hiába az őrök és a helyszínen dolgozó egyéb személyzet furcsa beszámolója és tapasztalása, a többség még mindig azt állítja, hogy nem hiszi el, hogy valóban kísértet járta hely lenne az egykori börtön.

Hasonló témákkal találkozhatsz még híreink között a Paranormális menüben, valamint élőben a keddi ParaSpiri műsorunkban is. Látogass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a Fáklya Rádió elképesztően sajátos életét és nyomj nekünk egy like-ot, ha elnyerte a tetszésed!

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben