Az Annabelle baba igaz története

A hollywoodi film adaptációtól eltérően az igazi Annabelle egy antik rongybaba volt, amelyet bármely gyermek megkaphatott volna. Azonban a film és a valóság között egy tátongó szakadék van, ami talán még rémisztőbbé teszi a történetet.

A babát egy Donna nevű 28 éves lány kapta születésnapjára, aki egy idő után észrevette, hogy a baba mozog, keresztbe teszi a lábát, olykor változtatja helyét az egész lakásában és soha nem ott van, ahová letette. Donna szobatársa, Angie is észrevette ugyanezt és mivel tisztában voltak azzal, hogy ez valami negatív paranormális tevékenység lehet, felhívtak egy papot, aki helyszíni vizsgálódása során azt mondta, hogy egy fiatal lány szelleme kötődik a babához. Egyfajta ördögűzést végeztek, ami nem volt sikeres, hiszen a pap nem hitt abban, hogy démoni erő szállhat meg egy rongybabát, aminek többször hangot is adott:

„Nem tehetsz kárt senkiben, hiszen te csak egy baba vagy”.

A sikertelen ördögűzés valószínűleg rossz ötlet volt, hiszen a baba még mérgesebb lett. Egyre sűrűbben találtak a lakásban szétszórva pergamendarabokat, amire az volt ráírva, hogy „segíts nekünk!” A lakásban pedig nem volt pergamen, amit akárki szétszórhatott volna. Az eset még durvábbra kezdett fordulni, amikor a pergamen darabok mellett a padlón friss vérpöttyöket is találtak, a baba pedig egyre sűrűbben bukkant fel különböző helyeken és tudták jól, hogy nem oda tették.

Aztán amikor Donna barátja Lou ott aludt náluk a kanapén, arra ébredt, hogy a baba fojtogatja őt és karmolássza a mellkasát. Ekkor hívta fel a lány Ed és Lorraine Warrent, akik több mint tízezer  kísértetjárással és démoni megszállással kapcsolatos esetet vizsgáltak és oldottak meg.

Megkezdték a babán az ördögűzés szertartását, amikor is kiderült, hogy a babában Annabelle Higgins szelleme lakozik, aki állítólag egy fiatal lány volt, aki a ház felújítása előtt az ingatlanban lakott, és 7 évesen ott halt meg. Annabelle jól érezte magát a két lánnyal és semmit nem akart, csak velük lenni és szeretve lenni. Azonban hamar kiderült, hogy a kislány szellemét egy démon manipulálta és nem a babát akarta megszállni, hanem konkrétan emberi testet keresett magának, amely Warrenék elmondása szerint a megszállottság stádiuma alapján két-három héten belül sikerült is volna neki.

A szertartás félig sikeresnek volt mondható, hisz a kislány szelleme haza talált ugyan, de a babában lakozó démont nem tudták elűzni, ezért magukkal vitték connecticut-i otthonukba.

Miután a baba Warrenék gondjaira került, Annabelle elkezdett mozogni a házukban, még akkor is, ha egy zárt szobába tették. Warrenék végül egy különleges tokot készítettek Annabelle számára, amelyen három kereszt volt, és szenteltvíz volt a fa keretében. Annabelle Warrens okkult múzeumának része lett. A múzeum bejárása során egyszer Lorraine Annabelle-re mutatott, és azt mondta: "Ez itt a legrosszabb", és nem volt hajlandó közvetlenül a babára nézni.

Annabelle amióta a saját tokjában van, azóta nem mozog, azonban egy látogatót így is meggyilkolt, ugyanis egy férfi állítólag egy motor balesetben halt meg nem sokkal azután, hogy meglátogatta a Warrens-féle múzeumot és kigúnyolta Annabelle-t.

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben