Híres, elveszett (és hamis) "repülő csészealj" darabjai a brit tudományos múzeumban

Egy 50 éves angol "repülő csészealj" darabjai bukkantak fel a londoni Tudományos Múzeum archívumában.

Amint arról a BBC is korábban beszámolt, David Clarke, a Sheffield Hallam Egyetem újságírás-oktatója megvizsgálta a fémszilánkokat, és megállapította, hogy azok egy híres 18 hüvelykes (45 centiméteres) fém csészealjból származnak. A tárgy 1957-ben ragadta meg az angol sajtót, miután az angliai Yorkshire-ben, a Scarborough melletti Silpho Moorban bukkant fel. Ezután, miután darabokra vágták a vizsgálathoz, az eltelt évtizedek alatt fokozatosan eltűnt...

A Silpho Moor csészealj egy kis könyvet is tartalmazott, amelyet még több hieroglifával borítottak, és amelyet egy Scarborough-i kávézó tulajdonosa állítása szerint egy Ullo nevű földönkívülitől származó figyelmeztetésként fejtett meg az atomháborúra: "Javulni fogsz vagy eltűnsz."

A Silpho Moor-i tárgyat tanulmányozó tudósok és más szakértők megállapították, hogy a tárgynak nincsenek különleges tulajdonságai, és soha nem járt a világűrben, amely utazás árulkodó nyomokat hagy a fémben.

A Science Museum levéltárosai azonban e szilánkok "kulturális jelentősége" mellett is kiállítják őket, mint a brit történelem e különös pillanatának emlékét.

Hasonló témákkal találkozhatsz még híreink között a Paranormális menüben, valamint élőben a keddi ParaSpiri műsorunkban is. Látogass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a Fáklya Rádió elképesztően sajátos életét és nyomj nekünk egy like-ot, ha elnyerte a tetszésed!    

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben