BaRock-Túra: Dzsunzi-Music Bt.

Amit biztosan állíthatunk, hogy a nevükben szereplő Bt. korántsem a már jól ismert rövidítést rejti.

Nem lőjük le az elején a poént, így a válaszra még várni kell, de ennek apropóján kezdjük is rögtön a legelején. Gyerekkori névből ered a Dzsunzi, mely jó néhány évtized távlatában sem halványodik. Ez a név viszont alapjául szolgált egy rockzenekar elnevezésének.

A 2000-es éveket tapossuk, mikor az első tag belép a zenekarba, egészen más céllal érkezett ugyan,  végül azonban nemcsak ő, de még kitűnően basszusgitározó öccse is a zenekar tagjává avanzsált. Nincs rockzenekar ritmusszekció nélkül persze és a dobosra sem kellett sokat várni. És ahogy az élet a zenekarokat eképpen alakítja: az idő múlásával fiatalosabb lendületet vett a banda.

Pihenősebb időszakok után aztán 2018-ban csendültek fel ismét a Dzsunzi dallamok, azóta ismét rockot pengetnek a gitárok és a saját szerzemények rendre a banda repertoárjában fel-felcsendülnek az együttes és a közönség nagy örömére.

És hogy ne hagyjunk senkit sem kétségek között a Bt. rövidítés, bizony a barátok előtt tiszteleg, melyből jócskán jutott a banda minden tagjának, így Baráti Társaságuk kötőszövete nemcsak a zene, hanem az idő és az együtt megélt pillanatok is.

A Fáklya Rádióban elhangzott beszélgetést teljes egészében meghallgathatod vagy letöltheted ide kattintva!

Látogass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a Fáklya Rádió elképesztően sajátos életét és nyomj nekünk egy like-ot, ha elnyerte a tetszésed!

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben