Red Rockets a csomagtartóból

A szombathelyi rock'n'roll fenegyerekei a Fáklya Rádióban: Red Rockets!

Fiatalok, szombathelyiek és értik a dirty rock'n'roll minden rezdülését. A Red Rocketsről van szó persze, akik a 2012-es évet választották alakulásuk évének, ráadásul annak is egy mámoros, vélhetően zenében nem szűkölködő november éjszakáját. Stílusuk, hangzásviláguk a  '80-as '90-es évek magyar dirtyé-hez nyúl vissza, onnan nyerik inspirációjuk mellett stílusukat is.

2015-ben jelentették meg első kislemezüket, a 2016-os évet pedig előzenekarként turnézták végig a Fáklya Rádió egy korábbi vendégével, a Rómeó Vérzik zenekarral karöltve

A turnék után, a rákövetkező évben ismét a diszkográfiáé lett a főszerep, hiszen 2017 januárjában kiadták második kislemezüket is, hogy aztán ezzel egyidőben, a stúdióból rögtön és ismét a színpadon éljék az életüket, a Kalapács zenekarral vállvetve.

A 2019-es év már jóval többet, jóval nagyobbat tartogatott, nem mást, mint első nagylemezük megjelenését, amelynek 10 dalába több, mint 200 koncert minden tapasztalatát belesűrítették és amelyhez elkészült első videoklipjük is. A hazai mocskos rock'n'roll és klasszikus metal muzsikák keresztmetszete egy egészen fiatalos, lendületes felütésben kap új életre, vele együtt új erőre, ezzel adva egy igazán eredeti, modern, kortárs, mégis dögös dirty hangzást. 

A Fáklya Rádióban elhangzott beszélgetést teljes egészében meghallgathatod vagy letöltheted ide kattintva!

Látogass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a Fáklya Rádió elképesztően sajátos életét és nyomj nekünk egy like-ot, ha elnyerte a tetszésed!

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben