Ébredés Orosz Zsolttal

Mérnöki végzettséggel, a fizika szeretetével hoz egy új perspektívát a mindennapokba Orosz Zsolt.

 Ébredés című könyve 2013-ban íródott, melyet Sumer című munkájának előzményeként tart számon. A mérnöki és fizikai létből aztán hamar elkalandozunk az emberi, szenzitív, lelki síkokba, de a sajátos rendszerszerű gondolkodás ugyanúgy tetten érhető itt is, akárcsak  Zsolt hitvallásában.

Szerinte a világ egy bonyolult energiarendszer, akként épül fel, amely aztán egyben ki is zárja azt, hogy legyen olyan, hogy pusztán véletlen. Eszmerendszerében a logikus, rendszerszintű gondolatok, a pro és kontra, az oda és vissza hatások vannak előtérben, a világ működésére tett törekvései, megannyi miértje pedig további könyveinek inspirációjául szolgált.

Orosz Zsolt további gondolatai is  túlmutatnak a materiális világon, ugyanakkor végig annak megértésére koncentrálnak. Mindezt természetesen közérthető módon, olyan hasonlatokkal színesítve, mint a betegség, mint villanypásztor, mely jelzésértékkel bír, de igyekszik visszaterelni életünket a saját medrébe.

Márpedig a cél, hogy az ember ne elszenvedje az életét, hanem megélje azt, mint teremtő melletti társteremtő, aki önmaga felel a döntéseiért, a választásaiért és azért is, hogy felismerje, ha nincs a helyén és megtalálja az utat oda, ahova kell.

Vallja, hogy egy új látásmód, egy új életszemlélet képes radikális változást hozni mindenki életébe, ehhez pedig aligha van jobb olvasmány, mint a maga egyszerűségében nagyszerű Ébredés című munkája.

A Fáklya Rádióban elhangzott beszélgetést teljes egészében meghallgathatod vagy letöltheted ide kattintva!

Látogass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a Fáklya Rádió elképesztően sajátos életét és nyomj nekünk egy like-ot, ha elnyerte a tetszésed!

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben