Egy londoni férfi elmondta milyen érzés meghalni, majd visszatérni az életbe

Halálközeli élményekről számtalan ember számolt már be és abszolút pozitív tapasztalatként élték meg az állapotban töltött időt és kifejezetten a szeretetről, a boldogság tökéletes megéléséről meséltek. Adam Tapp azt is elmondta, hogyan néz ki a halál utáni lét.

Adam Tapp mentőápolóként dolgozott Londonban, majd 2018. február 28-án famegmunkálást végzett otthonában, amikor a famarató gép kábelét elvágva áramütés érte és 12000 volt egyenáram futott át a testén. 11 és fél percre megállt a szíve, 35 éves volt, amikor meghalt.

Szerencsére Adam mellett volt egy barátja, aki azonnal lekapcsolta az áramot és hívta a mentőket, akik hamar kiértek a helyszínre, majd adrenalint adtak neki és kétszeri defibrillálás után vissza tudták hozni őt az élők sorába.

Adam hat órán át nem ébredt fel és amikor felkelt, az intenzív osztályon találta magát intubálva, ami szerinte elég furcsa módja az ébredésnek. És bár 11 percig halott volt a világ számára, azt mondja, hogy felejthetetlen és csodálatos élményben volt része.

Hirtelen egy olyan helyen ébredtem fel, ahol látszólag mindig is voltam. Fekete volt és olyan, mint a világűr. Nem volt nevem, nem volt hivatásom, nem voltam semmi, csak egy egyszerű tudat, aki kellemesen és boldogan létezik. Éreztem, hogy elönti a tudatomat egy leírhatatlan energia, ami úgy néz ki, mint a benzinfolt a vízen, ami különböző színes geometriai formákká és mintázatokká alakul át. És ez a valami a gondolatokon, érzéseken és érzelmeken keresztül kommunikált velem. Egyszerűen eggyé váltam az Univerzummal. Annyira meleg volt, kellemes és békés minden.” – mondta el megélését a halál állapotáról Adam, ami beletelt neki egy kis időbe, amíg egyáltalán szavakba tudta önteni.

Miután magához tért a kórházban az időérzéke kissé zavart volt, de ami még meglepőbb volt, hogy nem érezte magát egészen otthon a testében.

Felépülése után teljesen másként áll a halál definíciójához, mint előtte és így fogalmaz:

„A halálnak meg kell történnie. Lehet, hogy nem kellemes és lehet, hogy nem is akarjuk, de mindenképpen megtörténik és szó szerint ez az életünk szükséges része. És bármennyire is félelmetesek ezek a pillanatok az emberek számára, ez nem feltétlenül rossz. Valójában nagyon szép.”

Hasonló témákkal találkozhatsz még híreink között a Paranormális menüben, valamint élőben a keddi ParaSpiri műsorunkban is. Látogass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a Fáklya Rádió elképesztően sajátos életét és nyomj nekünk egy like-ot, ha elnyerte a tetszésed!

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben