32 éve történt a görög "Roswell-incidens"

A '47-es roswelli esetről már mindenki lerágott csontként beszél, amelyet számos más eset követett a világ különböző pontjain, amelyek már nem kavartak akkora port. Mi a helyzet az 1990. szeptemberében, Görögországban lezuhant csészealjjal?

Az eset 1990. szeptember 2-án éjjel 3 óra körül történt a közép-görögországi Megas Platanos falu közelében. A helybéli pásztorok és falubeliek egy 5-6 fős UFO-ból álló kis csoportot figyeltek meg, amint észak felől közeledtek a területhez. Az egyik jármű instabillá vált és úgy tűnt, hogy problémái akadtak a repüléssel. Furcsa fények is jöttek ki az UFO törzséből, de az objektum minden rezzenése hangtalan, zaj nélküli volt.

Az egyik szemtanú, Trantos Karatranjos pásztor elmondta, a repülési gondokkal küszködő UFO hirtelen veszíteni kezdett magasságából és a földbe csapódott körülbelül 500 méterre tőle. Zajt nem hallott, de tűz égette a bokrokat. Trantos Karatranjos félt közelebb menni a baleset helyszínéhez, de a helyén maradt és onnan figyelte a történéseket.

A többi UFO megállt a "baleset" helyén és közülük kettő a megsemmisült csészealj közelében leszállt a földre. Néhány perc alatt eloltották a tüzet a bokrokban (minden bizonnyal a leszálló ufók legénysége fékezte meg a lángokat). Az éjszaka hátralévő részében pedig szokatlan fényjelenségek cikáztak a földön heverő roncsok és a leszállt UFO-k között. Valószínűleg összegyűjtötték a megsemmisült UFO darabjait és a legénység holttestét. Napkelte előtt befejezték a gyűjtést, majd a többi UFO felszállt és eltűnt az égen.

Kora reggel a falubeliek kimentek a helyszínre, ahol mindez megtörtént, és a területen egy kiégett ovális formát láttak a földben, közepén egy kivágott fenyőfával (ami még mindig megvan ugyanezen a helyen), amely körül rengeteg nagyon apró fém és drótdarabok hevertek szerteszét a fa körül. Néhány ember, például Argyris Alevantas, számos ilyen darabot gyűjtött össze, amelyeket később elküldött a Brüsszeli Űrkutató Intézetbe, ahonnan azt válaszolták neki, hogy sohasem láttak ilyen anyagokat, így nem tudják megmondani honnan származnak.

A falubeliek után a Görög Légierő is természetesen tiszteletét tette a helyszínen, akik azonnal elküldtek mindenkit, lezárták a környéket és azt a magyarázatot adták, hogy egy szovjet műhold lezuhanásának voltak a szemtanúi, ezért semmi ok a pánikra és jobb is, ha elfelejtik az esetet. Érdekes módon a Görög Légierő tüzetesen is átvizsgálta a helyszínt és az összes maradék nyomot eltüntették, valamint a még fellelhető roncsdarabokat is begyűjtötték, amit elszállítottak bázisukra.

Az esetről azóta is beszélnek a helyi lakosok, a légierő pedig mindent tagad, ami ezzel kapcsolatos. Bízunk benne, hogy az esetről készült aktákat nyilvánosságra hozzák titkosításuk feloldása után, de minden bizonnyal mi már ezt nem fogjuk megélni, ahogyan az 1947-es roswelli akták sem kerültek a nyilvánosság elé a több ezer titkos UFO aktával egyetemben.

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben