Elpazarlod az életed vagy adsz helyett az igazán fontos dolgoknak?

Van úgy, hogy nem a tervek szerint alakulnak a dolgok? Azt érzed olykor, hogy hiába minden erőfeszítés, mégsem halad előre a szekér? Hogy a nap 24 órája semmire nem elég? Azt az életet élet, amit igazán szeretnél? Ki tudod mondani őszintén, hogy az élet egy csoda? Hoztunk pár nagyon egyszerű választ ezekre a kérdésekre.

Kezdjük ott, hogy vess egy pillantást a jelenlegi életedre! Tegyük fel, hogy az átlagember hetven évig él, na de mivel töltjük ezeket az éveket? Átlagosan ha naponta két órát töltünk fürdéssel, mosdóhasználattal, akkor hetven évből hét évet a fürdőszobában vagyunk. Ugyanígy hét év evéssel és ivással telik. Az időnk felét pedig alvással töltjük, ami további harminc-harmincöt év. Szóval mennyi időnk is maradt az igazán fontos dolgokra?

Ha valóban kiszámolod mennyi ez az idő, akkor látni fogod, hogy az életedben alig töltesz három-négy évnél többet azzal, hogy boldog és vidám legyél, hogy szabadon nevess és játszd az életet, pedig valójában csak ennyi időd van igazán élni.

Olyan ez, mintha egész éjszaka ágyat vetettél volna, majd végül leterítetted a lepedőt és a takarót, de mire elkészültél vele már reggel lett és nem maradt időd aludni. Alvás helyett pedig a pénzkeresettel foglalatoskodtál egy olyan munkahelyen, amit nem is szeretsz igazán. Ez így se nem boldogság, se nem öröm, de legfőképpen nem élet!

Azonban létezik egy univerzális törvény, amely szerint minden esetben elérjük a beteljesülést, ha életünket egy nálunk sokkal hatalmasabb erőre bízzuk. A legegyszerűbb példa erre, hogy Te is megértsd talán az, hogy egy gyerek sem töpreng azon, hogy édesanyja készít e ételt neki, avagy sem, hiszen egyértelmű, hogy megkapja azt. A gyereknek éppen elegendő az a tudat, hogy anya ott van, szereti őt, gondoskodik róla és mindent megtesz azért, hogy mindene meglegyen, amire szüksége van. Az univerzális törvény pontosan ugyanígy működik, csak kicsit nagyobb volumenekben, mely szerint ott van melletted egy gondoskodó szellem, akit bárhogyan is nevezhetünk, de lényege az, hogy benned van és Veled Egy. Sokan Istennek hívják, de mint mondottuk a megnevezésnek nincs értelme.

Ezen a ponton szoktak záporozni azok a kérdések, hogy: mégis mit kell tennem annak érdekében, hogy elérjem a célom, hogy megkapjam az általam kívánt életet? A válasz már ugyan már elhangzott fentebb, most kicsit egyszerűbben megfogalmazzuk.

Azokat az időszakokat, amelyeket nem az alapvető szükségletekkel töltesz, mint például az evés, meg az alvás, azokat bátran és kötelező jelleggel töltsd ki céljaid fókuszával, a megengedés érzésével és a bizalom átadásával, hogy tudd mind megkapod, ha hiszel. Magadban, mert a Teremtő és vele együtt a teremtő erő is ott szunnyad Benned. Kétséged ne is legyen afelől, hogy megérkezik e az életedbe, amire vágysz, hiszen ha feladsz egy meghívót postán a távoli barátodnak, akkor is bízol benne, hogy el fog jönni a megadott időpontban, ha nem is beszéltél vele. Végül valóban találkoztatok, pedig csak a bizalom volt meg Benned, hogy meghívottad valóban eljön. Látsz különbséget az életed és a példa között? Mert nincs különbség közöttük, hiszen ez is csak egy egyszerű képlet az univerzális törvényszerűségben.

Egy dolgot értsd meg ebből az egészből! A folyamatot te indítod, a te fókuszod, te energiád és a te bizalmad van benne a megengedés érzésével átitatva. Ha mindezek ott vannak mindennapjaidban, akkor mindaz meg is történik, amire annyira vágyakozol. Az idő pedig relatív, azt a kicsit pedig amit a valódi életedre szánhatsz érdemes ezekre fordítanod.

Légy boldog, légy sikeres, légy elégedett az életeddel ezen apró dolgok alkalmazásával!

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben