Ember, dínó és földönkívüli egy időben, egy planétán...

Az ember lineáris időérzékelése megborulni látszik, mutatjuk is pontosan miért.

Az emberi időérzékelés, annak érdekében, hogy átlátható, megérthető és az emberi tudat által feldolgozható legyen, a lineáris egymásutániságot preferálja. Korokra, korszakokra osztjuk az időt, a Föld történetét, látva és érzékelve az evolúciós fejlődést, a honnan hová való eljutást.

Az azonban, hogy időről időre a világ számos pontján bukkannak fel arra vonatkozó bizonyítékok, hogy a komplexitást mégsem lehet a linearitással pellengérre állítani, hiszen mára már bizonyítékok vannak arra vonatkozóan is, hogy dinoszauruszok élhettek egy időben az emberekkel.

Erről tanúskodnak Kambodzsában az Angkor Wat, Mexikóban a Chitchen Itza, míg Peruban az Ica falai, melynek együttállása egészen új időszámítást nyit az emberemlékezetben. Természetesen így a dinoszauruszok kihalása is új megvilágításba kerül, erre a kérdésre azonban a választ még keresik, a külső tényező azonban koránt sincs kizárva.

A Fáklya Rádióban elhangzott beszélgetést teljes egészében meghallgathatod vagy letöltheted ide kattintva!

Látogass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a Fáklya Rádió elképesztően sajátos életét és nyomj nekünk egy like-ot, ha elnyerte a tetszésed!

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben