Furcsa árny a gimnáziumban

A kísértet járta helyek között gyakran említést tesznek a régi házakon és kastélyokon kívül könyvtárakról, kórházakról, hotelekről és iskolákról is. Jelen történetben egy olyan gimnáziumi kamerafelvételt hoztunk, amelyen állítólag egy elhunyt diák szelleme látható.

Az észak-karolinai Asheville-ben található Asheville High School egyike azoknak az iskoláknak, ahol mozgás-vezérelt térfigyelő kamerák vannak. 2008. augusztus 1-jén pénteken hajnali 2 óra 51 perckor a kamerák mozgásra bekapcsoltak és rögzítettek is egy megjelenő árnyékot a lift előtt, ami egy kicsit körbe-körbe ugrált, majd eltűnt a folyosó végén.

Néhány tanár az iskolából és a paranormális jelenségek szerelmesei Asheville környékéről gyorsan szellemnek is titulálták a megmagyarázhatatlan jelenést. Martha Geitner tanárnő azt nyilatkozta a helyi híradónak, hogy egy diáknak a szellemét lehet látni a kamera felvételén, aki nagyon dühös egykori tanárára.

Hasonló témákkal találkozhatsz még híreink között a Paranormális menüben, valamint élőben a keddi ParaSpiri műsorunkban is. Látogass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a Fáklya Rádió elképesztően sajátos életét és nyomj nekünk egy like-ot, ha elnyerte a tetszésed!

A tanárnő állítása azonban újabb kérdéseket vet fel: honnan van ilyen információja, mit tud egy, a múltban elhunyt diákról, stb...?

Más szkeptikusabb helyi lakosok persze mindent megtettek, hogy megcáfolják a szellemelméletet, de sikertelenül. Ugyanis egyértelmű, hogy valami biztosan volt ott, ami elindította a mozgásérzékelőt és úgy tűnik, hogy ez a dolog képes megváltoztatni az alakját is.

A legkísértetiesebb pedig, hogy ha egy árnyékot vet a videón nem látható valami, akkor hogyan változik ilyen gyorsan az alakja, amely egy ponton már-már egy kisgyerek alakjára formálódik? Persze még mindig ott vannak a megszokott magyarázatok, hogy biztosan egy nagyobb molylepke miatt indult be a mozgásérzékelő rendszer, de nagyon gyenge lábakon áll ez az állítás, a mozgó árnyat pedig abszolút nem magyarázza meg.

Mi lehetett ez a valami és vajon még hány iskolában tapasztalható ilyesmi, amelyek legtöbbjéről tudomásunk sincsen?

Hasonló témákról beszélgetve találkozhatsz velünk élő műsorunkban is minden kedden 20 órától itt a Fáklya Rádión a lejátszási sáv piros Play gombjára kattintva, de bármikor vissza is hallgathatod a podcastek között a neked legjobban érdekesnek vélt adást.

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben