Elisa Lam esete az elátkozott Cecil Hotelben

A világsajtóban számtalan olyan hír jelenik meg, amelyre látszólag semmilyen magyarázat nincsen, furcsaságuk mégis megnehezítik a nyomozók, a családtagok és az érintettek mindennapjait, majd egyszer csak megoldatlan ügyként, egyszerűen csak megtörtént eseményként lezárják az egészet, ami aztán hamar feledésbe is merül. Vajon mi lehet az ilyen sztorik hátterében és mi lehet a magyarázata Elisa Lam rejtélyes halálának?

Elisa Lam éppen nyaralását töltötte, amelyet blogjában folyamatosan dokumentált is, valamint szüleivel is beszélt minden áldott nap, hogy megossza velük frissen szerzett élményeit. 2013. Január 31-én azonban Lam eltűnt, szüleit nem kereste, akik ezért felhívták a rendőrséget és a keresésére indultak. Elisa Lamet pedig utoljára ezen a napon látták a Los Angeles belvárosában található Cecil Hotel halljában.

Még ez év februárban az LAPD (Los Angeles Police Department) kiadta a hotel liftjének biztonsági kamera felvételét a Lam eltűnése előtti percekről. A felvételen jól látható, amint Lam furcsán viselkedik, úgy tűnik, hogy láthatatlan emberekkel beszélget, kikukucskál az ajtón, a sarokban kuporog, majd kinyitja és becsukja azt. De hogy pontosan mi történik ebben a videóban, az több kérdést vet fel, mint választ. Az elméletek a pszichotikus epizódoktól a démoni megszállottságon át az ismeretlen támadókig minden szóba került, de hogy mi történt a valóságban, azt senki sem tudja a mai napig.

További kérdéseket vet fel az a tény is, hogy a lány eltűnését követő napokban a szálloda vendégei furcsa dolgokról számoltak be a Cecil Hotel vízellátásával kapcsolatban. Ahogy a CNN beszámolt róla:

"A zuhany szörnyű volt. Amikor kinyitottam a csapot, a víz először két másodpercig fekete lett, majd visszaállt a normális kerékvágásba. Az íze is borzalmas volt. Édes és megmagyarázhatatlanul undorító" - mondta Sabina Baugh, aki nyolc napot töltött ott a nyomozás során.

A nyomozást követően február 19-én reggel a szálloda egyik alkalmazottja felmászott a tetőre és megvizsgálta a szálloda víztároló tartályát. Ott találták meg a hatóságok Lam bomló, meztelen holttestét, akinek személyes tárgyai a közelben hevertek. A boncolás után a halálát véletlennek minősítették. Milyen érdekes, hogy az NBC Los Angeles éppen akkoriban számolt be a szálloda múltjának furcsa körülményeiről, amelyek közül néhányat kiemeltek:

„Richard Ramirez, akit az 1980-as években tizennégy ember megöléséért ítéltek el, ennek a hotelnek a 14. emeletén lakott. Jack Unterweger nemzetközi sorozatgyilkost pedig azzal gyanúsították, hogy 1991-ben három prostituáltat gyilkolt meg, aki 1994-ben öngyilkos lett a börtönben. 1962-ben pedig egy nő kiugrott a szálloda egyik ablakán és megölte magával azt a gyalogost is, akire rázuhant.”

Elisa Lam esetére a mai napig nem érkezett egyértelmű magyarázat és minden bizonnyal máshol is történtek hasonló dolgok, amelyet a hatóságok nem tudtak megoldani, de a paranormális kutatók és a szellemvadászok kíváncsiságát annál inkább felkeltették.

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben