Sz√ľrke idegenek Afrika barlangrajzain

A vil√°g sz√°mos pontj√°n megtal√°lhatjuk ŇĎseink petroglif√°it, azaz barlangrajzaikat √©s ez al√≥l nem kiv√©tel Afrika sem. Sz√°mos barlangrajzot tudtak √©rtelmezni a kutat√≥k, de m√°ig t√∂bb sz√°z olyan van, aminek nem tudjuk a megfejt√©s√©t √©s k√ľl√∂nb√∂zŇĎk√©pen vil√°g√≠tj√°k meg azt, hogy mit is akarnak √°br√°zolni √©s jelenteni.

Sok esetben egy√°ltal√°n nincs egyet√©rt√©s a rajzokkal kapcsolatban, √≠gy ak√°r egyetlen egy rajz eset√©ben is t√∂bb tucat felt√©telez√©s l√°t napvil√°got. Ez al√≥l nem kiv√©tel a k√∂vetkezŇĎkben bemutatott √°bra sem, ami a Junction-sziklamened√©kben, Drakensbergben tal√°lhat√≥. Ez egy 1000 km-en elny√ļl√≥ hegys√©g Afrik√°ban, ahol bushmanok √©s s√°m√°nok tev√©kenykedtek √©vezredekkel ezelŇĎtt.  Rengeteg rajz tal√°lhat√≥ itt √©s a legt√∂bbj√ľk a h√©tk√∂znapi √©let esem√©nyeit √°br√°zolja, mint p√©ld√°ul a vad√°szat √©s ritu√°l√©k, de antropomorf festm√©nyeket is megtekinthet az, aki ell√°togat a helysz√≠nre.

Az alkot√°sok kora a n√©gyezer √©vtŇĎl a negyvenezer √©vig is visszany√ļlhat. Nem csak realisztikus √°br√°kkal, de olyanokkal is tal√°lkozhatunk, amiket v√©lhetŇĎleg transz√°llapotban, azaz m√≥dosult tudat√°llapotban k√©sz√≠tettek. A kutat√≥k k√∂z√∂tt nincs egyet√©rt√©s abban, hogy ezeket kiz√°r√≥lag hallucinog√©n szerekkel √©rt√©k el vagy term√©szetesen √ļton az emberek; azaz erŇĎltetetten, t√°nccal, dobokkal √©s nem kellett hozz√° semmilyen anyag.

A s√°m√°nok a transz sor√°n azt pr√≥b√°lt√°k el√©rni, hogy √°tker√ľljenek egy m√°sik vil√°gba, amit ŇĎk Szellemvil√°gnak neveztek. Ez a Szellemvil√°g megfeleltethetŇĎ egy p√°rhuzamos vil√°gnak, mondhatni egy multiverzumnak, ha modern szeml√©lettel vizsg√°ljuk a dolgot. A l√©nyeg, hogy a s√°m√°nok ezt a birodalmat a l√©tez√©s egy m√°sik fok√°nak tekintett√©k. A k√©t vil√°g k√∂z√∂tti √°tkel√©st egy h√≠ddal szimboliz√°ltak, ahol nem √°ts√©t√°lnak, hanem √°tlebegnek egyik oldalr√≥l a m√°sik oldalra. Abban m√°ra egyet√©rt√©s sz√ľletett, hogy nem fizikailag l√©tezŇĎ hidat l√°thatunk az al√°bbi k√©pen sem, ami igen vitatott volt m√©g p√°r √©vtizeddel ezelŇĎtt.

Ami a mi szempontunkb√≥l √©rdekes az az, hogy az √°tkelŇĎket m√°r v√°rja valaki, egy alak, ami l√°tszik, hogy egy√°ltal√°n nem ember. Nagy feje van √©s az √°lla v√©kony, el√©gg√© hegyes. A teste is igen v√©konyka a hozz√° √°thalad√≥ s√°m√°nokhoz k√©pest. Az ilyen alakokr√≥l a s√°m√°nok √ļgy sz√°moltak be, mint Tan√≠t√≥szellemek, akik a m√°sik vil√°gban m√°r elŇĎre tudt√°k, hogy ŇĎk hozz√°juk √©rkeznek √©s inform√°ci√≥kat adtak √°t a sz√°mukra. Egy√©rtelmŇĪen l√°tszik, hogy a figura nagyon hasonl√≠t a mai UFO √©lm√©nyek kis sz√ľrke f√∂ld√∂nk√≠v√ľlinek nevezett l√©nyeire. Persze szeretik els√∂p√∂rni az eg√©szet azzal, hogy csak egy antropomorf figura √©s k√©sz. Viszont hasonl√≥ l√©nyekrŇĎl l√°thatunk √°br√°zol√°sokat Indi√°ban, Franciaorsz√°gban √©s m√©g sz√°mos m√°s helyen is. V√©letlen lenne ennyi egyez√©s? Aligha!

Graham Hancock, a n√©pszerŇĪ √≠r√≥, ŇĎ maga is kipr√≥b√°lta egyszer az ayahuascanak nevezett szert, amit a m√ļltban rendszeresen haszn√°ltak a s√°m√°nok a Szellemvil√°gba val√≥ utaz√°saikhoz. Hancock azt √°ll√≠totta, hogy mindig is szkeptikus volt a kis sz√ľrk√©ket illetŇĎen √©s sosem hitt benn√ľk, azonban a szer elfogyaszt√°sa ut√°n, mikor √°tker√ľlt abba a bizonyos vil√°gba; egy ugyanilyen l√©nyt l√°tott maga elŇĎtt, aki √©ppen v√°rta ŇĎt. Miut√°n belefolyt a kutat√°sokba, meggyŇĎzŇĎd√∂tt r√≥la, hogy az eg√©sz folyamat nem csak hallucin√°ci√≥, hanem valami t√∂bb van m√∂g√∂tte, egy m√°sik vil√°g, de tov√°bbra sem √©rtett azzal egyet, hogy ezek a l√©nyek f√∂ld√∂nk√≠v√ľliek lenn√©nek.

Ugyanerre a k√∂vetkeztet√©sre jutott Rick Strassmann orvos is, miut√°n k√©t √©vtizednyi szakmai kutat√°s √©s k√≠s√©rletez√©s ut√°n ki merte jelenteni, hogy nem lehet visszavezetni mindent az agy aktivit√°s√°ra √©s √≠rt is errŇĎl egy k√∂nyvet a "L√©lek Molekul√°ja" c√≠mmel.  Sajnos a "kedves" materialista koll√©g√°i eme kijelent√©s ut√°n sarlat√°nnak mondt√°k Strassmannt. Pedig ezek a kutat√°sok nagyon j√≥l szeml√©ltetik azt, hogy a mi vil√°gunkon k√≠v√ľl is l√©tezik egy tŇĎl√ľnk f√ľggetlen val√≥s√°g, b√°rmennyire is f√°j ezt egyeseknek beismerni.

A hatvanas √©vekben hasonl√≥ gondolatai voltak Jacques Vall√©enek is, aki az uf√≥ jelens√©get kutatta. V√©g√ľl arra a k√∂vetkeztet√©sre jutott, hogy "interdimenzion√°lis" dologr√≥l lehet sz√≥, azaz az uf√≥k egy m√°sik vil√°gb√≥l j√∂nnek. √Ėsszess√©g√©ben teh√°t l√°that√≥, hogy az egym√°st√≥l f√ľggetlen kutat√°sok ugyanarra lyukadtak ki.

Kitudja, tal√°n a kis sz√ľrk√©k t√©nyleg egy m√°sik val√≥s√°gb√≥l √©rkeznek hozz√°nk √©s nem pedig t√∂bb f√©ny√©vnyi t√°vols√°gb√≥l. Ezek a kapcsolatok pedig - az emberekkel √©s az idegenekkel -, mint l√°thatjuk m√°r t√∂bb ezer √©ve fenn√°ll.

Hasonl√≥ t√©m√°kkal tal√°lkozhatsz m√©g h√≠reink k√∂z√∂tt a Paranorm√°lis men√ľben, valamint √©lŇĎben a keddi ParaSpiri mŇĪsorunkban is. L√°togass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a F√°klya R√°di√≥ elk√©pesztŇĎen saj√°tos √©let√©t √©s nyomj nek√ľnk egy like-ot, ha elnyerte a tetsz√©sed!     

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Fel√ľgyeleti szerv: Nemzeti M√©dia- √©s H√≠rk√∂zl√©si Hat√≥s√°g,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben