Gitármánia Kékkői Zalánnal

Jelenleg a  Nagy Feró és a Beatrice zenekar gitárosa, mégis Magyarország legszerényebb gitárosaként tartják számon: Kékkői Zalánnal beszélgettünk.

Pályáját a Kőbányai Zeneiskola első évfolyamában kezdte, ahonnan 2001-ben lépett át a zenei szcénába. 2002-től már neves zenészekkel együttműködve öregbítette gitármuzsikáját, megfordult a Megasztár zenekarában is, de az elmúlt évekből számos színházi fellépést is magáénak tudhat.

Jelenleg első instrumentális szólólemezén dolgozik, melynek hanganyagát CD és digitális formátumban is élvezhetjük nemsokára, a beharangozó szerint 2021 márciusában. Zalán megannyi kiváló zenész és művész mellett megfordult pályája során és ha Ákost, Rúzsa Magdit, Keresztes Ildikót vagy Varga Miklóst említjük, akkor az talán senki számára sem lesz meglepő.

Szólókarrierje mellett jelenleg neve a Beatrice zenekarral forrt össze, de azt vélhetően levesen tudják, hogy a Zenezóna Művészeti és Oktatási Közhasznú Alapítványt, melyet 2015-ben hoztak létre, kuratóriumi elnökként vezeti és munkájukkal a hangszeres zeneoktatást népszerűsítik. Elkötelezettségüket eziránt mi sem mutathatná jobban, minthogy 2018-ban adták át első zeneszobájukat a budapesti Mozgásjavító Intézetben, melyet mozgáskorlátozott gyerekek zenei nevelésére használnak.

A Fáklya Rádióban elhangzott beszélgetést teljes egészében meghallgathatod vagy letöltheted ide kattintva!

Látogass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a Fáklya Rádió elképesztően sajátos életét és nyomj nekünk egy like-ot, ha elnyerte a tetszésed!

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben