Időutazás a Lady Macbeth-tel

A szolnoki, élvonalbeli rockzenészekből a '80-as évek közepén alakult húzós power metal stílusú, nem is olyan rég, fennállásának 35. évfordulóját ünneplő Lady Macbeth mesélt a Fáklya Rádió stúdiójában múltról, jelenről és jövőről.

A '80-as évek közepén alakult banda nem meglepő módon rövid időn belül hamar országos népszerűségre tett szert, a még kazettán megjelent első dalok aztán nemcsak határon belül, de azon kívül is elnyerték a közönség tetszését.

Gyorsan berobbantak a köztudatba, számtalan tehetségkutatón és koncerten bizonyították kiemelkedő zenei tehetségüket, de mivel az akkori helyzet nem tette lehetővé a lemezfelvételt, ezért demo formájában járt kézről kézre, fülről fülre a Lady Macbeth hanganyag, mely egyben tagcseréket és új lendületet is hozott a zenekar életében.

A koncertek és turnék számtalanja végül meghozta a várt sikert, az új felállással '95-ig működött a banda sűrű demózással, koncertezéssel és az első album kiadásával megfűszerezve, hogy aztán a 10 éves jubileumot megünnepelve, a műfaj hanyatlásával egy hosszabb időre ők is elcsendesedjenek.

Azóta sok idő telte el és szerencsére a Lady Macbeth hivatalosan sosem oszlott fel, 2-3 évente ugyan, de mindig megörvendeztették közönségüket valami csemegével, így a nemrég 35. évét ünneplő együttes az elmúlt évben vissza is tértek a stúdióba és bemutatták új klipjüket, a Csak egy pillanat az idő-t

A Fáklya Rádióban elhangzott beszélgetést teljes egészében meghallgathatod vagy letöltheted ide kattintva!

Látogass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a Fáklya Rádió elképesztően sajátos életét és nyomj nekünk egy like-ot, ha elnyerte a tetszésed!

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben