Időutazás a rockzene klasszikusaival: Gidó ‘70 - Best of Hard Rock koncert május 20-án a Barba Negrában

Gidófalvy Attila (Karthago, Gidó és a Fáraó, KGB) billentyűs, multihangszeres, énekes vezetésével a magyar rock / metal színtér prominens zenészei egy hangos és izgalmas időutazásra invitálják a rockzene kedvelőit május 20-án a Barba Negrába. Egy egyedülálló produkció keretén belül, három Hammond orgonával előadva csendülnek majd fel többek között a Uriah Heep, a Led Zeppelin, a Deep Purple, Jimi Hendrix, a Cream, Spencer Davis, a Black Sabbath, a Troggs, a Steppenwolf, a The Kings, a Grandfunk, és az AC/DC klasszikus dalai.

Gidó ajánlója:

A rendezvény elnevezése egy kicsit poén, mert nem csak a már betöltött koromat jelzi, hanem a várható műsort is, ezért van alatta, hogy ‘best of hard rock’. Mi ugyanis kimondottan a hetvenes-nyolcvanas-kilencvenes évek legnagyobb külföldi hard rock nótáit játsszuk majd - egyetlen magyar zenekarként az Omegától a ‘Tízezer lépés’ is felcsendül majd (ahogy tavaly, a Barba Negrás szülinapi bulimon is), hiszen most is meg fogunk emlékezni a már eltávozott kollégákról. A plakátfotó is ennek az időutazásnak a jegyében készült, csak mi nem visszafiatalodtunk, hanem előre öregedtünk… az elkészítéséhez igénybe vettünk egy kis gépi/program segítséget - úgy nézünk ki, mint a középkori alchimisták. (nevet) Persze, ez is egy kis geg, de legalább figyelemfelkeltő.

Gidó partnerei a koncerten: Zeffer András (Mobilmánia, RockBand) és Jankai Béla (Triász, B52) - billentyűk, Takáts Tamás (Karthago, TTBB, iLAND) - ének, Kiss Zoltán Zéro (Karthago, Gidó és a Fáraó) - basszusgitár, Donászy Tibor (Mobilmánia, Zártosztály) - dob, ifj. Gidófalvy Attila (Gidó és a Fáraó) és Németh ‘Power’ Sándor (Power) gitár.

Vendég a B’Xenon Band.

“Számomra megtiszteltetés, hogy a Barba Negra szárnyai alá vette ezt a rendezvényt, és mindig örülök, hogy ha ott játszhatok. Hosszú idő óta ez az egyetlen igazi rock szentély Budapesten, ahol a zenekarok is meg vannak becsülve, és a közönség is kiváló körülmények között szórakozhat. Most is színes programmal készülünk, egy bő másfél órás zúzda várható tőlünk. Ahogy mondani szoktam: Harcra fel, győzni kell - zenével!”

Az esemény oldala:
GIDÓ '70 - BEST OF HARD ROCK // Barba Negra Red Stage
www.facebook.com/events/521656320137196

Jegyek:
https://jegy.rock1.hu/gido-70_best-of-hard-rock_20230520

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben