Ismered a 10 legnépszerűbb spirituális szimbólumot?

Vesszük, hordjuk, ajándékozzuk, de azzal is tisztában vagyunk, hogy mi a jelentőségük? Tisztában vagyunk azzal is, hogy mint minden más szimbólum, ezek is energiákat közvetítenek? Azzal is tisztában vagyunk, hogy amint kapcsolatba kerülünk velük az életterünk is felveszi azt a rezgést, amit képviselnek? Akkor tehát melyiket vegyük, hordjuk és ajándékozzuk ezek közül és miért?

1. Az élet virága

Ezt a spirituális szimbólumot sokan szent geometriának tekintik, hiszen az egyik legősibb szimbólum egyike, ami magába foglalja a teremtés összes mintáját, amelyet a világ első jegyzett civilizációja, a sumerok ideje óta használnak. A hét egymást átfedő, egyenletesen elosztott körből álló figura virágszerű mintát alkot, amely hatszög alakú. Az egyiptomiak, a rómaiak, a kelta keresztények és még Leonardo da Vinci is úgy gondolták, hogy van valami nagyon különleges ebben a szimbólumban.

2. Dharma kereke

A „törvény kereke” az a buddhista spirituális szimbólum, amely a folyamatos tanításokat szimbolizálja, amely szerint az út végén belépést nyerhetünk a Nirvanaba. Mindegyik küllő egy lépést jelképez Buddha nyolcrétű ösvényén, ami azért is érdekes, mert a szimbólum már a buddhizmus kialakulása előtt Kr. e. 2500 körül már létezett.

3. Hamza

A Hamza egy tenyér alakú amulett, amelynek egy szem van a közepén. A történelem során számos társadalom használta, célja mindig is a negatív energiák és a gonosz szellemek elűzése volt. Sok vallás használta saját céljaira, beleértve a kereszténységet, az iszlámot, a buddhizmust és a hinduizmust is. Napjainkban a szerencsétlenség, a rosszindulat és a betegségek távol tartására használják leginkább.

4. Yin Yang

A kínai tanításokban széles körben használt szimbólum az univerzum harmóniáját képviseli. A világ kettősségét jelképezi – legyen az sötét vagy világos, férfias vagy nőies – biztosítja a szükséges egyensúlyt. Azt mondják, hogy a két ellentétes erő egyensúlya hozza a legtöbb harmóniát az egyén életébe.

5. Om

Az Om minden mantra anyja és az Univerzum őshangja is egyben, amellyel a Világmindenség létrejött. A hinduizmusban a kezdetek óta használták, vagyis mindenképpen a vallás elsődleges spirituális szimbólumának tekinthető. Azt mondják, hogy a mély meditációba az Om segítségével jut el az ember és univerzális ragyogásba burkolja a gyakorlóját.

6. Salamon pecsét

Nagyon sokan helytelenül Dávid-csillagnak nevezik ezt a szimbólumot, azonban Dávid király még meg sem született, amikor már különféle mágiák szerves részét képezte ez a jelkép. Sokkal inkább van köze a szférákhoz és a dimenziókhoz, valamint az égtájakhoz vagy a sötétséghez és a fényhez, azok képviselőihez, valamint a természet elemeihez. Utóbbi magyarázatok nagyobb értelemmel is bírnak, ugyanis a pecsét két egyenlő szárú háromszögből áll, amelyet sokan szent geometriának is neveznek.

7. Pentagram

A gyakran félreértett és néha „sátáni”-nak titulált ötágú csillag az ember tulajdonságait szimbolizálja. A felső pont a szellemet, míg a többi pont a négy elemet képviseli. A wicca-k használják leggyakrabban ezt a szimbólumot a szent szertartásaikon. Ennek a fordított változata az energiákat is megváltoztatja, amit valóban sátánista szertartásokon szoktak alkalmazni és máris nem az ember tulajdonságait képviseli, hanem egy gonosz erő megnyilvánulását az emberen keresztül, mint közvetítő. Számos szimbólum esetében alkalmazható ez az egyetemes törvény, hogy ha megfordítjuk azt, akkor pont a kívánt hatás ellenpólusát idézzük meg.

8. Hórusz szeme

Az ókori Egyiptomban a Hórusz-szemet gyakran használták amulettként, hogy biztonságot, egészséget és bölcsességet adjon viselőjének. Egyiptomi vonatkozása mellett mind az anatómiai, mind pedig a spirituális jelentősége is felettébb érdekes, ugyanis az agy hosszanti metszetében a tobozmirigy egészen pontosan úgy néz ki, mint Hórusz szeme. Spirituális jelentősége kapcsán pedig egészen pontosan ez az a terület, ahol a harmadik szem elhelyezkedik, összességébe véve elmondható, hogy a felemelkedésben és a tudatosságban nyújthat nagy segítséget ez a szimbólum.

9. Lótusz

A különféle keleti vallásokban használt lótuszt széles körben a megvilágosodás jelképeként tartják számon. Ez a gyönyörű virág a sáros vizek iszapjából emelkedik ki, ami megerősíti a feltámadás fogalmát. Ez a természeti csoda mutatja meg az emberiségnek, hogy minden próbát le lehet küzdeni kitartással.

10. Hal

Krisztus tanításait ezzel az eredetileg pogány szimbólummal jelképezték, amit később lenyúlt a kereszténység. Ugyanis Jézus spirituális tanokat és technikákat tanított apostolainak, akik a későbbiek során tovább adták ezt a tudást, nyilván el kellett ásni ezeket az információkat és más malmára hajtani a vizet. A szimbólum magában hordozza a termékenységet, a gyógyítást és a nők természetes erejét.

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben