Két kanadai pilóta is világoszöld UFO-ról számolt be ugyanazon a napon

2021. Július 30-án két külön repülőgép – egy katonai és egy kereskedelmi – pilótái arról számoltak be, hogy egy titokzatos zöld UFO-t láttak eltűnni a felhők között a Szent Lőrinc-öböl felett Kanadában.

A kanadai kormány légiközlekedési incidensek adatbázisába 2021. augusztus 11-én közzétett jelentése szerint mindkét járat szemtanúja volt egy "világoszöld repülő tárgynak", amely "egy felhőbe repült, majd eltűnt". A jelentés szerint az objektum egyik járat működését sem befolyásolta.

Az egyik repülőgép, amely az észlelést jelentette, egy kanadai katonai repülőgép volt, amely egy ontariói bázisról a németországi Kölnbe repült. Az utasszállító járat pedig a KLM Royal Dutch Airlines Bostonból Amszterdamba tartó gépe volt. Steffan Watkins, a repülési és hajózási kutató a két repülés transzponder adatait megvizsgálva látta, hogy a katonai repülőgép 1000 láb (300 méter) magasságba emelkedett a megfigyelés időpontjában – valószínűleg azért, hogy elkerülje az objektumot, vagy közelebbről is szemügyre vegye azt.

Az UFO egy meteor is lehetett?

"Tudom, hogy az UFO-észlelés a Perseida meteorraj korai szakaszában történt, mégsem tudom megmondani pontosan, hogy mit láthattak a pilóták" - nyilatkozta Watkins.

Az Egyesült Államok védelmi minisztériumával ellentétben a kanadai Nemzetvédelmi Minisztérium nem követi nyomon az UFO-észleléseket. Ennek ellenére a határtól északra nincs hiány civil rajongókból. 2019 decemberében például egy magángyűjtő több mint 30.000 UFO-val kapcsolatos dokumentumot adományozott a winnipegi Manitoba Egyetemnek – köztük rengeteg dokumentumot a Falcon Lake-i incidensről, Kanada leghírhedtebb UFO-ügyéről.

Mind eközben 2021 júniusában a Pentagon nyilvánosságra hozott egy régóta várt jelentést az amerikai haditengerészet pilótáinak több mint 140 dokumentált UFO-észlelésről. A jelentés arra a következtetésre jutott, hogy "a jelentett UAP (Unindentified Aerial Phenomena - azonosítatlan légi jelenségek) többsége valószínűleg fizikai tárgyakat képvisel", bár nincs bizonyíték arra, hogy az incidensek mögött idegen látogatók állnának.

Természetesen ez csak a jelentés nem minősített, rövid változata volt, a „legszaftosabb részletek” egy titkos mellékletben rejtőznek, amit a nyilvánosság valószínűleg soha nem láthat majd.

Hasonló témákkal találkozhatsz még híreink között a Paranormális menüben, valamint élőben a keddi ParaSpiri műsorunkban is. Látogass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a Fáklya Rádió elképesztően sajátos életét és nyomj nekünk egy like-ot, ha elnyerte a tetszésed!

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben