Szellemkastélyok Magyarországon

A világ számos pontján történnek különös és megmagyarázhatatlan jelenségek, és ez alól Magyarország sem kivétel. Főleg, ha olyan helyszínekről beszélünk, ahol ezek a dolgok bizonyos idő elteltével újra és újra megismétlődnek. A visszatérő jelenségeknek így több szemtanúja is akadhat és akár tudományos megfigyelés tárgyává is tehetnék őket. Nézzük meg idehaza hol találkozhatunk a természetfeletti megnyilvánulásával!

A legtöbb ember mindig nagy érdeklődéssel olvassa azokat a cikkeket és hallgatja azokat az embereket, akik megmagyarázhatatlan jelenségekről számolnak be. A legtöbben ilyenkor azt gondolják magukban, talán kissé irigykedve: „Bárcsak én is megtapasztalhatnám őket! Én miért nem láttam még egyszer sem ilyen dolgokat?” Léteznek azonban olyan helyek az országban, ahová elég kifáradnunk, és türelmesen szemlélődnünk, hátha részese lehetünk a csodának. Persze szerencse is kell hozzá, de aki teheti, többször is felkeresheti a helyszíneket és nem mindennapi élményekkel gazdagodhat.

Nem kell Angliába vagy Írországba látogatnunk, hogy az elhagyatott kastélyokban borzongjunk a szellemektől, ugyanis Magyarországon is megtapasztalhatjuk ugyanezt. Hazánk több olyan kastéllyal is rendelkezik, ahol az évtizedek folyamán többször is láttak szellemeket. Vasszécsenyben található az Ó-Ebergényi Kastélyszálló, ami 500 éves múltra tekint vissza. Amennyi ember megfordult a falai közt nem csoda, ha olykor a lelkek is visszajárnak ide. A paranormális jelenségekre már elég régen felfigyeltek, de inkább csak a kétezres években kezdték őket komolyan venni. A látogatók, a helyi gondnok és a fotósok is láttak szellemalakokat. Pont ez vonzza a leginkább a turistákat és a kalandvágyó fiatalokat, hátha megpillanthatják a túlvilág hírnökeit.

Balatonedericsen található a Fekete-kastély, ami mára sajnos rendkívül rossz állapotba került és szinte senki sem gondozza. A 18. században épült kastélyt a Nedeczky nemesi családhoz tartozott. 1912-től kezdődően egy gyilkosság és négy öngyilkosság történt a kastély falai között, így többen is elátkozott helynek titulálták. Miután az utolsó gazdája is öngyilkos lett egy ideig üdülőhelyként működött, de bezárása óta üresen áll. A falak omladoznak, a fák és a bokrok egyre jobban ellepik az épületet, bár talán pont ez ad neki egyfajta misztikus hangulatot. Többen is láttak itt szellemeket, akik talán az öngyilkosok itt maradt lelkei, akik még kötődnek a helyhez és nem tudnak tőle elszakadni.

Végül említsük meg a Fácánkert közelében található Kunffy-kastélyt, ami 1904 és 1907 között épült. A ma lakatlan, de nem üresen álló épületet többen is felkeresik, hogy megcsodálják. Akik éjszakánként bejutottak, azok furcsa szellemgömbökre és léptek zajára figyeltek fel. Éppen ezért többen is fényképezőgépeket visznek magukkal, hátha sikerül lekapniuk egy-egy szellemalakot. A szakirodalomban orb-nak nevezett energiagömböt már többen is megörökítették, de ez még mindig nem erős bizonyíték a kétkedők számára. Akárhogy is, a szellemek itt is folyamatosan visszatérnek, így akár mi is megszemlélhetjük őket. Talán Kunffy Lajos lelke nem tudja magát túltenni azon, hogy ez a csodás épület kihasználatlanul áll a falu határában.

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben