Tényleg veszélyes az Ouija tábla?

A legtöbb paranormális kutató nem tanácsolja a Ouija tábla alkalmi használatát sem, ami azt sugallhatja, hogy egy ismeretlen erőt nem célszerű még kíváncsiságból sem bolygatni.

A vallásos hívők egyenesen a démonok átjáró eszközének tekintik, míg a szkeptikusok pedig egyenesen elutasítják a természetfelettit és manipulációnak, átverésnek gondolják használatát.

Dale Kaczmarek szellemkutató, a Ghost Research Society (szellemkutató társaság) munkatársa azt állítja, hogy maga a tábla önmagában nem veszélyes, azonban a kommunikációs forma, amellyel sokan kapcsolatot kívánnak létesíteni a túlvilággal, az már igen.

"Leggyakrabban azok a szellemek lépnek kapcsolatba az Ouija-n keresztül, akik az "alsó asztrális síkon" laknak. Ezek a szellemek gyakran nagyon össze vannak zavarodva, és erőszakos vagy hirtelen halált halhattak; gyilkosság áldozatai voltak, vagy öngyilkosságot követtek el. Ezért sok erőszakos, negatív és potenciálisan veszélyes körülmény van jelen a tábla használói körül. - vélekedik Kaczmarek.

Gyakran előfordul például, hogy több szellem is megpróbál egyszerre átjönni a mi síkunkra, de az igazi veszély abban rejlik, ha fizikai bizonyítékot kérnek a szellemidézésben résztvevők a létezésükről. Pl: "Ha valóban szellem vagy, akkor oltsd le a lámpát vagy mozgasd azt a tárgyat," stb.… És ezzel a kéréssel egész egyszerűen a tábla segítségével valóban ajtót lehet nyitni egy másik síkba, aminek következtében ezek az entitások át is lépnek ezen a kapun. Azzal pedig, hogy belépnek a fizikai világba, a problémák nemhogy felmerülhetnek, hanem szinte minden alkalommal fel is merülnek.

A kereszténység joggal utasítja el

A vallási felekezetekhez tartozó emberek nem tanácsolják az Ouija tábla használatát, mert a szellemek vagy démonok önkényesen megszállhatják a szellemidézésben résztvevőket, amire már nem egy példa volt a történelem során. Magyarázatuk is elfogadható, mely szerint az Ouija tábla használata nem alkalmas az elhunyt szeretteinkkel való kapcsolatfelvételre, csupán csak a véletlenszerűen megjelenő gonosz eltávozott lelkek, démonok, ördögi entitások találkozására. Azzal még ők is tisztában vannak, hogy a tábla egy eszköz arra, hogy a két világ között átjáró nyíljon, ami semmi esetre sem lehet pozitív végkifejlet a használói számára.

Az Ouija, az elme és a manipuláció kapcsolata

De mi van akkor, ha az Ouija egyáltalán nem kapcsolódik egyetlen szellemhez sem? Mi van akkor, ha csak a saját tudatalattinkhoz fér hozzá és csak a bennünk lévő félelmeket és borzalmakat jeleníti meg? Egyesek úgy vélik, hogy az Ouija az azt használó emberek lelkiállapotát tükrözi vissza, még ha csak tudatalatti szinten is, de akkor is belőlünk fakad. Ha megijedsz, ideges vagy, vagy arra számítasz, hogy valami negatív dolog fog történni , akkor az nagyon valószínű, hogy meg is történik egy ilyen alkalommal, ami már inkább csak a mentális kivetülések eredményének tudható be. És mivel az Ouija táblás idézéseket gyakran két ember végzi, így akár tudatosan, akár öntudatlanul, de gondolataik összekapcsolódhatnak és sok feltett kérdésre önkéntelenül a másik is megadhatja a választ, nem is beszélve arról, hogy a saját félelmeik és reményeik gyakran befolyásolják az eredményt.

Mindezek után azt javasoljuk, hogy ne használd az Ouija táblát!

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben