Kínai teleszkóp idegen élet jeleit fogta, majd észlelőik visszavonták kijelentésüket

A kínai Science and Technology Magazin közzétett, majd gyorsan törölt is egy kijelentést, amely szerint a Sky Eye – a világ legnagyobb rádióteleszkópja – idegen élet jeleit észlelte.

A Time Magazin beszámolója szerint a teleszkóp a szokásostól eltérő keskeny sávú elektromágneses jeleket vett fel, amelyről Zhang Tonjie, a földönkívüli civilizáció kutatócsoportjának vezető tudósa, a Pekingi Egyetem és a Nemzeti Csillagászati​Obszervatórium társalapítója nyilatkozott.

Továbbra sem világos, hogy miért vonták vissza a jelentést, de a Futurism tudományos magazin is készített ezzel kapcsolatban egy interjút a SETI kutatójával, Dan Werthimerrel, aki azt mondta, hogy:

Az eddig talált jelek mind rádiófrekvenciás interferenciák voltak, amelyek nem földönkívüliektől, hanem földi lényektől származnak.

Werthimer hozzátette, hogy az ilyen interferenciák (televíziókból, mobiltelefonokból, műholdakból stb.) mellett nagy kihívást jelent a Földön kívülről jeleket érzékelni, de továbbra is optimista, hogy valóban van értelmes élet odakint. Pillanatnyilag valószínűbbnek tűnik, hogy a Sky Eye nem annyira az ET-re hangolt rá, sokkal inkább a földi technológia visszaérkező hullámaira.

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben