Második nagylemezével jött ki az Exodikon

Második nagylemezével jelentkezett az Exodikon - a Chaosophilia címet kapott korongra 9 tétel került. A hazai black/death formáció a káosz oltárán hoz áldozatot új albumával - extrém disszonancia, lüktető gyorsaság, idegig hatoló melódiák és gyászként zuhanó mély témák kerítik hatalmába a lemezanyagot hallgatókat.

Az album megjelenésével egyidőben egy új videoklipet is bemutatott a csapat - az Untermensch című dalhoz a Nóniusz Productions & Media stábja készített egy kisfilmet.

A zenekar összefoglalója az albumról

A zenekar az elme rejtett kérdéseit és világait kutatja, hogy az ott fellelt képek, látomások reflexióit építse bele egy black-death metal monstumba. Így született meg ez a kórkép a jelenkor szelleméről, életről, múlásról, és a minden mögött ott lakozó káoszról, amely intézmény ezen a lemezen főszerepet kapott. Ha töprengtél már el azon, hogy mi értelme van létünk súlyát cipelni, és felmerült benned lehetséges opcióként a ‘semmi’, mint válasz erre a kérdésre, akkor ez a lemez jó eséllyel meg tud szólítani a témaválasztással! Gyertek, keressük meg együtt fuldokló belső mélységünket; figyeljük meg, ahogy másokat elvezet az élvezet önmaguk mellett; telepedjen ránk az esélyesek nyugtalansága; érezzük át, hogy a tűz nem válogat; tapasztaljuk meg a teljességre vágyó lelkek abortuszát; legyünk a szabadságvágy rabjai; felejtsünk egy kis múlást; és csapoljuk meg mások könny-hullámait! Ez 8 dal kivonata egy mondatban, a ‘Chaosophilia’ által nyújtott utazás esszenciája a káosz horizontján.

Chaosophilia (2024):
I. Intro
II. Ébredő mélység - A manipuláltak lélektana
III. Létsúlyvesztés - A megvetés esztétikája
IV. A hanyatlás természete
V. A sebek ura - A fájdalom inkubációja
VI. Inverzum - A korszellem logikája
VII. Összeomlás - A szabadság szemantikája
VIII. Imago Dei - Az istenkép szintaktikája
IX. Untermensch - A manipulátorok lélektana

Énekfelvétel: Nóniusz Gábor - Noniusz Productions
Keverés és mastering: Chernobyl Studios

A banda március 29-én tartja lemezbemutató koncertjét a Dürer Kertben, ahol a Christian Epidemic, a Rivers Ablaze, és a Witchthrone társaságával osztoznak a színpadon.Eseményoldal: https://www.facebook.com/events/1545685936192121/

Jegyek
: https://tixa.hu/exodikon_budapest_2024

A
CD a MediaMarkt üzletekben, a jobb lemezboltokban, és a zenekar koncertjein érhető el, de természetesen a kiadói shopból is rendelhető: https://shop.hmusic.hu/eloado/exodikon

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben