Növény, állat, ember, Darwin?

Darwin talán mindannyiunk életét megváltoztatta, még azokét is, akik tagadják az elméleteit: hiszen vitára ösztönzi őket.

Tudjuk, hogy az életünknek van eleje és van vége: jövünk valahonnan és tartunk valamerre. Ez egy élet meghatározott mértékegysége, de ha kicsit távolítunk a mostani életünktől és egy távolabbi pontot keresünk, amely nem csupán egy életet ölel fel, hanem annál jóval többet? Akkor már egy kicsit más megvilágításba kerül a valahonnan jövünk és valamerre tartunk gondolata.

Szerencse, hogy volt nekünk egy Darwinunk, aki csaknem az életét tette fel arra, hogy kutassa a honnan-hová folyamatát és egy élet elég is volt, hogy bebetonozzon olyan gondolatokat, melyek aztán mérhetetlenül előrébb vitték a világot és egészen biztos, hogy még fogják is.

Darwin gondolkodása jóval meghaladta a korát, olyannyira, hogy voltak elméletei, melyeket nem mindig tudott teljes bizonyossággal alátámasztani, megmagyarázni, de a jövő mégis igazolta, hogy jól gondolkodott. Ugyanakkor felmerül a kérdés, hogyan fér bele Darwin gondolataiba a reinkarnáció fogalma? Voltunk-e valaha növények, állatok és lettünk később emberré?

Még egyes biológusok is megfogalmazzák azt az elméletet, hogy a földi élővilág valójában idegen eredetű és bár Darwin konkrétan a földi eredettel nem foglalkozott, gondolatai, elmélete mégiscsak összekapcsolódik más gondolkodókéval: így alkotva teljes, kerek, egészet a mi különleges evolúciónkat illetően.

A Fáklya Rádióban elhangzott beszélgetést teljes egészében meghallgathatod vagy letöltheted ide kattintva!

Látogass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a Fáklya Rádió elképesztően sajátos életét és nyomj nekünk egy like-ot, ha elnyerte a tetszésed!

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben