Sámánok és földönkívüliek

A legkülönbözőbb kultúrák elbeszélései, őserdők mélyén lakozók hagyományai és az egyszerű emberek is beszámoltak már szertartások és egyéb szabadtéri programok során tapasztalt égi jelenségekről és transzélményekről. Mi lehet a kapcsolat az ég és a föld lakói között? Milyen eszközökkel idézhető elő a kozmikus kommunikáció és mennyire valós egy ilyen szóban forgó esemény?

Sámánok és sámánszerek

Az őslakos indián törzseknek komoly hagyománya van a sámánizmusnak mind a mai napig, ami egy vezetett szertartásban nyilvánul meg, hogy kapcsolatot teremthessenek a természet szellemeivel.

Az érintett törzsek és közösségek teljesen átlagos segédeszköze az ayahuasca néven ismert főzet, amit leginkább a kecsua leveléből és indájából nyernek ki. Ez a zöld teára emlékeztető erősen savas ital igen magas koncentrációban tartalmaz dimetiltriptamint (DMT), amely a kitágult tudatállapot által nyit meg az agyban egy ismeretlen világot, felszínre hozva a tudatalattiban nyugvó dolgokat, emlékeket, és érzéseket. A szer az összetételéből adódóan pszichoaktív szernek minősül, aminek használata abszolút nem ajánlott a hozzá nem értő személynek, hiszen maradandó sérüléseket okozhat ezzel saját magának, szélsőséges esetben pedig akár az őrület határáig is el tud jutni vele! Hazánkban hallucinogén, illegális kábítószernek minősül.

Hatásmechanizmusát tekintve, amennyiben valóban képzett sámán vezetése által használják, úgy bizonyos álmok valóságos megélése élhető meg, illetve a jelen élethelyzet elakadásaiban nyújthat segítséget a látomásokban kapott válaszok lévén. Hatása alatt a szellemvilággal való kapcsolat és a természet erői segítséget tudnak nyújtani a delikvens egészségi állapotában bekövetkezett változásokban, valamint különböző testi és pszichológiai betegségekben egyaránt. Amennyiben használója a múltjában történt negatív emlékeit és hatásait tudatosan lezárta és elfeledte, úgy a hatás időtartama alatt pozitív eredményre és élményre számíthat.

Földönkívüli élmények

A sámánszertartások beszámolóinak tömkelege szól arról, hogy ismeretlen lények tettek látogatást a helyszínen, de nem feltétlenül az általunk ismert fizikai síkban. Magyarul az ayahuasca lehetővé teszi, hogy az agy, a mindennapokban nem használt területe kivetítsen, illetve megnyisson egy addig a pillanatig rejtett világot, aminek a kapuján immáron könnyedén át tud lépni az ember. Ezt nevezhetjük egy párhuzamos dimenziónak is, ami jelen esetben azonnal értelmet nyer az európai gondolkodásban is, ha csak a történetek megfilmesített modern változataira gondolunk. Ugyanis a Rejtély (Frindge) c. igen népszerű sorozatban láthattuk, ahogyan a főszereplő, Olivia Dunham FBI nyomozó, egy cortexiphan nevezetű szer mellékhatásaként mindenféle technikai eszköz segítsége nélkül, pusztán a mentális képességét használva, könnyedén átlépett fizikálisan egy párhuzamos dimenzióba.

Ennek a teóriának természetesen számtalan paleoasztronautikai vonatkozásai is akad, ha már csak példának okáért a perui Istenek Kapuját, a helyiek elnevezése szerint a Puerta De Hayu Marca-t említem, ahol napjainkban is számos sámánszertartást végeznek. Ugyanis a fennmaradt történetek szerint, ezen a helyen és ezen a kapun lépett át egy inka sámán az istenektől kapott aranykorong segítségével egy másik világba, amit egyszerűen csak hozzáérintett a sziklába vésett kapuhoz, ami azonnal hatalmas és vakító fényességben nyílt meg előtte. Az aranykorong hollétéről természetesen nincsen információnk jelenleg, de annyit tudunk róla, hogy ezt itt hagyta a sámán, mielőtt átlépett volna a kapun és megígérte, hogy az istenekkel fog visszatérni, amiben a helyiek a mai napig is határozottan hisznek.

Égi események, aktivitás

Napjaink modern sámánjai segítségével és mindenféle hallucinogén szer használata nélkül is elérhető az említett révült állapot, pusztán a szertartás lebonyolításában résztvevők tudatossága szükségeltetik hozzá, amit a csoportban résztvevők energiája és az elengedhetetlenül előre meghatározott ütemre vert sámándob hangja, illetve annak rezgése tesz teljessé. Pontosan a dob monotonitása az, ami képes felszínre hozni és megnyitni a tudatalatti kapuját, emellett képes létrehozni egy kozmikus kapcsolatot is, immáron fizikai értelemben vett földönkívüli látogatókkal.

Számos beszámoló érkezik folyamatosan a világ minden pontjáról, hogy a sámánszertartások állandó és megmagyarázhatatlan égi jelenségekkel párosulnak. Sok a találgatás az adott pillanatban, annyi bizonyos, hogy az égen megjelenő furcsa fények pulzálása, sebessége és a jelenleg ismeretes fizika törvényeinek ellentmondó mozgása semmiképpen sem lehet repülő, műhold vagy akár üstökös, mindenképpen nem földi eredetű technikáról kell, hogy beszéljünk. Emellett a tapasztalatok azt is mutatják, hogy az ilyen esetekben megjelenő szerkezetek nagyon is vonzódnak a szertartás résztvevőihez, ami ismételten a spiritualitás és a modern kori ufókutatás elengedhetetlen kapcsolatát tükrözi. A témakör nagy kutatója Steven Greer, aki a Sirius c. dokumetumfilm kapcsán mindenki számára ismert lehet az atacamai lelet vonatkozásában, bár az ő nevéhez fűződik a Disclosure Project (leleplezés) is, amelynek célja lerántani a leplet az évezredes titkolózásokról, miszerint nem vagyunk egyedül.

Steven több kísérletet is tett komoly spirituális szakemberek segítségével arra, hogy bizonyos mentális technikákkal lecsalogassa az égről a földönkívülieket. Több esetben sikerrel is járt, aminek több órás hiteles videó anyaga bejárta már az internetet. Mindennek az ötletnek az alapjául pedig a sámánizmus szolgált és azok a beszámolók, amiket az őslakos indiánok meséltek neki.

Hasonló témákkal találkozhatsz még híreink között a Paranormális menüben, valamint élőben a keddi ParaSpiri c. műsorunkban is. Látogass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a Fáklya Rádió elképesztően sajátos életét és nyomj nekünk egy like-ot, ha elnyerte a tetszésed!       

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben