Repülő teknősök

Felmerül a kérdés, hogy akik az égen földönkívülinek hitt járműveket láttak, azok valójában azokat is észleltek vagy csupán emberi kéz által készített eszközök voltak? Ha így is van, még akkor is ott a feltevés, miszerint a technika alapjáraton valóban a csillagokból érkezhetett. És ez még mindig csak a jéghegy csúcsa, mert a történelem valóban kézzel fogható tényekről és bizonyítékokról mesél.

Fejlődik a tudomány?

A Kaliforniában élő Dr. Paul Moller csészealj alakú légpárnás repülő eszközt fejlesztett ki, ami súlyra nagyon könnyű és ellenáll minden oldalról érkező légmozgásnak. Nagyon egyszerű vezetni és minden apró kísérlet egyre közelebb viszi a feltalálóját a gravitáció sajátosságának megfejtésére, amiről sajnos jelenleg vajmi keveset tudunk. Ez lehet a kulcs a földönkívüli antigravitációs csészealjak titkaihoz is, amihez feltehetőleg egyre közelebb áll a tudomány, ha már csak a jelen esetet is vesszük figyelembe.

Egy 14.000 éves guatemala-i lelet egy furcsa teknőst ábrázol, aminek a szájában egy emberi arc látható. A helyi mondák szerint az idők kezdetén rengeteg ehhez hasonló hatalmas teknős repült az égen. A monda így már tökéletesen érthető a mai nyelven is, aminek alapján elmondható, hogy az akkori emberek nem repülő teknőst láttak, hanem repülő csészealjat. A térségben valóban rengeteg teknős él a mai napig is, de az ott élőknek, szóhasználatuknak megfelelően a teknős formája volt képes tökéletesen leírni azt, amit láttak az égen. Ha megnézzük Dr. Paul Moller csészealját, abban is felfedezhetjük a teknős alakját és egy 14.000 évvel ezelőtti ember biztosan rá is mondaná, hogy az is, egy különleges, repülő teknős.

Idegenek fegyverei?

A mitológiákban földönkívüli eredetű fegyverekről beszélnek, amiknek az istenek által való használata után kihalt civilizációk tömkelege maradt a pusztaságban. Az ókori Hellászban történt egy bizonyos háború, amelyet Arkhimédész terveire alapozva vittek győzelemre. A technikát ő is egy ősi mítosz leírása alapján gondolta ki, tehát joggal tehető fel a kérdés, hogy intuíció volt, egyszerű logika, vagy földönkívüli segítségben részesült? De lényege, hogy ennek alapján hatalmas tükröket épített és összegyűjtve a Nap sugarait, felgyújtotta a tenger felől érkező ellenséges flottát. Egyszerű asszociáció a Star Wars hetedik részében, ahol A Halálcsillag utóda – vagyis a Starkiller – egy halálsugárral, amelynek erejét a Napból nyeri, nem csupán bolygókat, de egész rendszereket képes elpusztítani. Régen létező technika vagy egy újragondolt sci-fi a valóságban?

A bibliai Józsuénál olvashatjuk a Jerikó falainak leomlásáról szóló történetet, amit hat nap menetelés után a hetediken eszközöltek, elfoglalva ezzel a várost. A paleoasztronautika kutatói szerint is megoszlanak a vélemények, miszerint a harsonák általi rezonancia, vagy a történetnél jelenlévő frigyládában lévő hangágyú végezte e a pusztítást, ha feltételezhetően valóban volt ilyen eszköz. Természetesen a földrengés lehetőségét sem zárhatjuk ki, de hogy valamilyen technika birtokában ténylegesen voltak a történetben szereplő zsidók, ahhoz nem fér kétség. Elég csak abba belegondolni, hogy napjainkban valóban használnak hangfegyvereket, amelyek fejfájást, hányingert, vakságot, eszmélet vesztést és egyéb rosszullétet okoznak. Nagyobb dózisban az effajta mély rezonanciájú hang kibocsátása valóban alkalmas arra, hogy falakat romboljon le. Akkor miért ne történhetett volna meg akkor ez az eset, ha manapság képesek is vagyunk eszközölni?

Repülő járművek az ókorban

Az ókori Kína történelmében megszámolhatatlan égből érkező sárkány szerepel az elbeszéléseikben, rajzaikon, festményeiken és szobraikon. Ha csak úgy közelítjük meg a dolgot, hogy az ókori ember az ő egyszerű nyelvén fogalmazta meg a látottakat és örökítette meg azokat, akkor egyértelművé válhat számunkra, hogy egy repülő eszköz leírásáról adnak számot. Hiszen tűz és robaj kíséretében szállt le a Földre, akárcsak egy rakéta. Mivel az ember akkor még nem ismerte a technika fogalmát, ezért sárkányként írta le a fémes szerkezetet, aminek a hátán emberek utaztak. Természetesen általában császárok és uralkodók, utalva ezzel is az isteni, égi minőségre.

A Bibliában is számos helyen találunk utalást földönkívüli technika leírására, ahol tüzes szekéren szállt alá az istenség, a próféta, az angyal, vagy bármilyen hírvivő. A görög és a római mitológiákban, de a skandinávoknál és a germánoknál is megjelenik ugyanez a motívum. Lehet, hogy valóban egy földönkívüli technika egyszerű leírását kellene értenünk ezek alatt?

A sumérek bővelkedtek ezekben a történetekben, de az ő beszámolóik sokkal inkább igaznak mondhatóak, mint a világon bármelyik mitológiai történés. A máig is olvasható Gilgames eposz például tökéletesen és elég részletesen leírja, hogy főhőse felszállt az égbe és a felhők közül szemlélte a Földet. A bábeli zűrzavar kapcsán még egy olyan fontos információt is közölnek, mely szerint a papok bementek egy SÉM elnevezésű épületbe, felszálltak vele a magasba és személyes kapcsolatba léptek az istenekkel. Maga a sém szó, annyit jelent, hogy “az ami felmegy a mennybe”. Tehát mindenképpen egy olyan eszközről beszélünk, amit manapság az űrutazáshoz kötnénk. Elképzelhető lenne, hogy a mai tudomány csak újra felfedez valami olyat, ami már évezredek óta létezik?

Hasonló témákkal találkozhatsz még híreink között a Paranormális menüben, valamint élőben a keddi ParaSpiri c. műsorunkban is. Látogass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a Fáklya Rádió elképesztően sajátos életét és nyomj nekünk egy like-ot, ha elnyerte a tetszésed!  

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben