Te próbáltad már a digitális detoxot?

Elválaszthatatlan lett az mindennapjainktól a digitalizáltság. Sokan azonban észre sem veszik ezt az elválaszthatatlanságot, mely nagyban befolyásolja a mentális egészséget és vele együtt az életminőséget is.

Hiszem, hogy megvan a helye és megvan az ideje, mikor nagy hasznát vesszük a bennünket körülvevő kütyüknek, a kezünkben lévő okostelefonnak, a csuklónkon lévő okosórának és az előttünk lévő taboknak, számítógépeknek.

Megannyi területen könnyebbé teszik az életünket, az viszont, ahogy a rajta futó alkalmazások beszippantják az embert, valami elképesztő addikciót okoz az emberi szervezetben. Hogy miért ekkora töretlen sikerük máig nem pontosan tudni, a folyamatos képernyőfigyelés és alkalmazáshasználat azonban árulkodó lehet.

Végiggörgetett képfolyamok, végignézett hírfolyam és azon kapjuk magunkat eltelt egy nap anélkül, hogy bármi mást csináltunk volna? Talán ekkor lehet a legnagyobb haszna, ha eleinte egy napra, de leteszünk minden ilyen külső "okosingert" és megpróbálkozunk az offline léttel.

Még ha eleinte nehéz is, nem érdemes feladni, ez az a pont, amikor az ember valóban rájön, hogy a függőség egy új dimenziója jelenik meg számára is. Tegyetek egy próbát és egy napig nélkülözzétek a kütyüket, legyetek egy nap offline és rendszeresítsétek minél többször!

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben