Újabb ötven évre titkosították a 90-es évek vitathatatlan UFO észlelését

Az Egyesült Királyság egyik leghíresebb UFO-észleléséről szóló titkos dossziét további 50 évre elzárják a nyilvánosság elől. Az akta állítólag színes képeket is tartalmaz, amelyben egy 100 láb magasan repülő űrhajót mutatnak be, ami a perthshire-i Calvine felett lebegett 1990-ben.

Az állítólagos felvételeket két túrázó készítette a környéken, akik látták, hogy a gyémánt alakú repülő objektum a távolba száguldott, miután katonai repülőgépek érkeztek a légtérbe.

Ezután elküldték a képeket a helyi magazinnak, akik továbbították azokat a Honvédelmi Minisztériumnak további kérdések mellett ésszerű magyarázatot várva. A minisztérium azonban válaszában az esetet meg nem történté nyilvánította és harminc évre titkosította azt.

A 30 éves szabály azt jelentette, hogy az aktát 2022 januárjában fel kell oldani, de a védelmi minisztérium újabb 50 évre, 2072-ig letiltotta a kiadását. Nick Pope UFO-nyomozó sérelmezte a minisztérium azon döntését, hogy még tovább halasztja a dosszié nyilvánosságra hozatalát.

Egy másik ufóvadász pedig így nyilatkozott a kormány döntéséről a The Sunnak:

Ez az egész szituáció ködös, frusztráló és egyben felháborító is. A Calvine-i incidens az egyik legérdekesebb UFO-rejtély abból az időszakból. A 30 éves szabály értelmében az aktát 2022. január 1-jén kellett volna nyilvánosságra hozni, de ha a minisztérium úgy akarja, akkor csak 2072. január 1-jén adják ki, ami 82 évre szól. Mire a világ meglátja az aktát, a két tanú halott lesz. Mit akarnak eltitkolni a hatóságok?

Ez az 1990-ben készült fotó mindenképpen meggyőző bizonyítéknak tűnik, a teljes történetet pedig minden bizonnyal sosem fogjuk megtudni. Bár könnyen lehet az is, hogy már szükség sem lesz rá, hiszen addigra földönkívüli látogatóink felfedik magukat az emberiség előtt és az ehhez hasonló akták csak porszemek lesznek a jéghegyek csúcsain...

Hasonló témákkal találkozhatsz még híreink között a Paranormális menüben, valamint élőben a keddi ParaSpiri műsorunkban is. Látogass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a Fáklya Rádió elképesztően sajátos életét és nyomj nekünk egy like-ot, ha elnyerte a tetszésed!    

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben