Vitathatatlanul eredeti szellemfotók, amelyekre nincsen magyarázat

Napi szinten találkozunk olyan fényképekkel az interneten, amelyek állítólagos szellemeket ábrázolnak, most azonban hoztunk pár figyelemre méltó darabot, amelyek habár igencsak elgondolkodtatók, azt semmiképp nem mondhatjuk rájuk, hogy hamisítványok. De vajon mit ábrázolnak pontosan?

A Decebal Hotel rejtélyes alakja

A hatóságok figyelmeztették az embereket, hogy maradjanak távol a Decebal Hoteltől, mert a 150 éves épület statikailag nem biztonságos. Amit pedig nem mondtak el a nyilvánosságnak, az a hotelt lakó szellem ténye. Egy hosszú, fehér ruhás, magas nő szelleméről ugyanis már régóta beszámoltak, aki a pletykák szerint ókori római kincseket őriz a kincsvadászok elől.

Csak anekdotikus bizonyítékok léteztek erre a szellemre egészen 2008-ig, amikor is a 33 éves Victoria Iovan lencsevégre kapta a jelenést, amely valóban egy magas, hosszú, fehér ruhás alak kísérteties képét mutatja.


"Lefényképeztem a barátomat a szállodában" - mondta Iovan. "Otthon pedig megdöbbenve láttam egy másik nő árnyékát a képen. Úgy nézett ki, mint egy papnő hosszú fehér ruhában."

Eltévedt fiú a farmon

Ezt az igen érdekes fotót Neil Sandbach fotós készítette még 2008-ban. Neil egy esküvői projekt részeként készített néhány festői felvételt egy farmon egy fiatal párnak az angliai Hertfordshire-ben, akik azt tervezték, hogy ott tartják majd az esküvőjüket. Később Neil meglepődött, amikor megvizsgálta a digitális fényképet a számítógépén. Ott, mintha egy sarok mögött lesné őt, egy kísérteties, fehér, szinte izzó alak, aki úgy néz ki, mint egy gyerek. Neil azt mondja, egészen biztos abban, hogy senki sem volt ott abban az időben.

A későbbiekben egyértelművé vált, hogy ez egy igazi szellemfotó, ugyanis amikor Neil megmutatta a párnak és a farm személyzetének a rendhagyó fotót, és az esküvő előtt megkérdezték a farm személyzetét, hogy volt-e valami kísérteties élményük, esetleg valamilyen természetfeletti tapasztalatuk, akkor elmesélték a farmon élők, hogy már sokszor látták az istálló környékén kóborolni ezt a fehér hálóingbe öltözött fiatal fiú alakját, de akárhányszor odamentek a közelébe, nem volt ott semmi. Ők is csak úgy nevezik, hogy az eltévedt fiú szelleme.

A Fehér Hölgy

1975-ben Diane és Peter Berthelot a 12 éves fiúkkal együtt meglátogatta a Worstead-templomot Észak-Norfolkban, az Egyesült Királyságban. Peter fényképet készített feleségéről, amint az egyik padon ül és imádkozik. Néhány hónappal később, amikor egyik barátjuknak mutatták a képeket, ő megkérdezte: "Ki ül mögötted, Diane?"

A Berthelot család a következő nyáron visszatért a Worstead-templomba a fényképpel és megmutatták azt Pettit tiszteletesnek, a templom lelkészének. Ő elmesélte Diane-nek a Fehér Hölgy történetét. Azt mondják, hogy ez egy gyógyító szellem, aki akkor jelenik meg, ha valaki a közelében gyógyulásra szorul. Diane rögtön megértett mindent, ugyanis amikor a fénykép készült nagyon beteg volt, rosszul is érezte magát és antibiotikumokat is szedett.

Diane Berthelot egy ideig azt mondta, hogy megnyugtató és bizsergő érzést érzett, valahányszor megnézte a fényképet, de ez az érzés azóta alábbhagyott. Talán azért is, mert, azóta a templom elvesztette régi funkcióját és mára már kocsmaként működik tovább.

Kislány a vadonban

Ezt a fényképet egy vadkamera készítette, egy olyan géppel az erdőben, amely kizárólag csak mozgásra aktivizálódik. Szarvasok és más állatok képeinek rögzítésére szánták, de valami sokkal jelentősebbet örökített meg az éjszaka közepén.

A fotó egyedülálló abban, hogy a kislány "szelleme" tökéletesen tiszta és minden részlet jól látható rajta. A ránéző szarvas pedig nagyon mássá teszi a helyzetet, mivel általában nem látni a paranormális jelenségekkel járó állatokat a fotókon. Éppen ezért több lehetőség is van arra, hogy mit ábrázolhat a fotó és ki készítette valójában:

  1. Ez egy megszerkesztett kép, amire a vadképpel együtt képszerkesztő szoftverrel került rá a kislány, vagy a szarvas került rá a kislány fotójára, de ez már részlet kérdés.

  2. Ez egy megtervezett fotó volt, egy remek időzítéssel, ahol a kislány és a szarvasok egyszerre vannak jelen, hogy egy hátborzongató hatású fotót készítsen a megalkotó művész. Ebben az esetben az igazi kislány valójában igazi szarvassal áll ott és ha ez a helyzet, akkor ezek a szarvasok nem félnek az emberektől, vagy legalábbis ettől a kislánytól biztosan nem, különben elfutottak volna.

  3. Ha nem megszerkesztett a fotó, akkor miért van egy kislány éjszaka közepén kint az erdőben hálóingben?

  4. Ha tényleg egy szellemről készült a fotó, az talán megmagyarázza, hogy a szarvas miért nem fél a tisztáson sétáló kislánytól, hiszen nem ember.

Annyi biztos, hogy felettébb ijesztő ez a fotó és ha igazi, akkor talán az egyik legrémisztőbb szellemfotó, ami valaha is napvilágot látott.

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben